The Malaysia Post

Syamsul dan Puteri Sarah Capai Kata Sepakat

Selepas berbincang semalam, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin dan suaminya, Syamsul Yusof, telah mencapai kesepakatan untuk mengesahkan permohonan perceraian mereka pada 18 April. Dalam prosiding di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan pagi ini, proses berkenaan hanya berlangsung selama 10 minit kerana segala syarat telah dipersetujui oleh kedua-dua pihak.

Syamsul enggan memberikan sebarang komen mengenai kesepakatan tersebut, tetapi menyatakan bahawa ini semua demi kebaikan anak-anak mereka.

Berbincang dengan damai

Peguam syarie yang mewakili Puteri Sarah pula menyatakan bahawa kedua-dua pihak telah menyelesaikan masalah rumah tangga mereka secara aman dan akan datang minggu depan untuk mengesahkan perjanjian itu dan melafazkan talak pada 18 April.

Baca lagi | JDT Belasah Kedah 6-0

Proses Jawatankuasa Pendamai (JKP) telah selesai selepas kedua-dua pihak menyatakan persetujuan untuk memuktamadkan tarikh perceraian mereka. Pada tarikh yang ditetapkan, Syamsul akan melafazkan talak atas persetujuan bersama dan ia akan direkodkan di Mahkamah Tinggi kerana hal anak berada di bawah bidang kuasa Mahkamah Tinggi.

Sebelum ini, sesi perdamaian antara Syamsul dan Puteri Sarah melalui JKP di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur tidak berjaya menyelesaikan masalah mereka. Puteri Sarah telah membuat permohonan cerai di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur pada Januari yang lepas berdasarkan Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984.

Bermula pada 2011 dan bakal berakhir pada 2023

Puteri Sarah Liyana dan Syamsul Yusof berkenalan pada tahun 2011 di lokasi penggambaran sebuah drama televisyen. Pada waktu itu, Syamsul Yusof masih dalam proses penghasilan filem “KL Gangster” dan sedang mencari seorang pelakon untuk memegang watak utama wanita dalam filem tersebut. Setelah melihat lakonan Puteri Sarah dalam drama televisyen, Syamsul Yusof tertarik dengan bakat lakonannya dan mengajak Puteri Sarah untuk menjalani proses audisi untuk watak tersebut.

Baca lagi | Hasrat Zii Jia Bawa Pulang Emas Sulung Negara

Selepas menjalani proses audisi, Puteri Sarah berjaya mendapat watak tersebut dan mengambil bahagian dalam penghasilan filem “KL Gangster” bersama Syamsul Yusof. Setelah menjalin hubungan rapat selama beberapa tahun, mereka akhirnya berkahwin pada 8 Mac 2014 di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur. Puteri Sarah dan Syamsul Yusof dikurniakan dua orang anak iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Summayah, 4.

Namun, perkahwinan mereka akhirnya bakal berakhir pada tarikh 18 April ini. Namun begitu, netizen memuji hubungan baik dan persepakatan antara kedua-dua suami isteri ini dan berharap agar kedua-dua mereka dapat mencapai kebahagiaan dalam mereka.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

JDT Belasah Kedah 6-0

Read Next

PNB Sediakan 59 Unit Pengecas EV Akhir Tahun Ini

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.