The Malaysia Post

Sultan Nazrin Menghadiri Rumah Terbuka CNY peringkat Perak di Tambun

Rumah Terbuka Tahun Baru Cina peringkat negeri

Sultan Perak Sultan Nazrin Shah hari ini menghadiri rumah terbuka Tahun Baharu Cina peringkat negeri di taman tema Lost World of Tambun (LWOT).

Sultan Nazrin diiringi Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim.

Turut hadir Raja Muda Perak Raja Jaafar Raja Muda Musa; Raja Puan Besar Perak Raja Nazhatul Shima Sultan Idris Shah; Raja Di Hilir Perak Raja Iskandar Dzurkarnain Sultan Idris Shah dan Raja Puan Muda Perak Tunku Soraya Abdul Halim Mu’adzam Shah.

Baca Lagi | Kemahiran Bergaji Tinggi untuk Dimiliki 2023

Baca Lagi | SPRM Sahkan Akaun Bersatu Dibekukan Kerana Siasatan Pengubahan Wang Haram

Rombongan Diraja disambut

Rombongan diraja itu disambut sebaik tiba pada jam 3 petang oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang juga Ahli Parlimen Tambun; timbalannya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi; Menteri Besar Perak Datuk Seri Saarani Mohamad; Menteri Pembangunan Kerajaan Tempatan Nga Kor Ming dan ahli exco kerajaan negeri.

Dalam majlis itu, Sultan Nazrin turut menyampaikan sumbangan kepada anak-anak yatim, sebelum tetamu dijamu dengan jamuan.

Para tetamu kemudiannya dihiburkan dengan persembahan daripada pelbagai kumpulan, antaranya Selendang Perak, Orkestra Cina, Spring Day Show dan banyak lagi.

Kira-kira 40,000 pengunjung memenuhi taman tema itu pada hari yang cerah, untuk merasai aktiviti yang telah dibarisi oleh LWOT secara percuma, antara 2 petang dan 5 petang, sempena rumah terbuka itu.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

SPRM Sahkan Akaun Bersatu Dibekukan Kerana Siasatan Pengubahan Wang Haram

Read Next

Kapsul Radioaktif yang Hilang Ditemui di Australia Barat

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.