The Malaysia Post

‘Smile’ Paramount yang mengerikan mengungguli box office N. America

Senyum

Filem seram psikologi baharu Smile mempunyai para eksekutif Paramount berseri-seri selepas mengungguli box office Amerika Utara dengan anggaran AS$22 juta (RM102 juta) dalam jualan tiket hujung minggu, lapor pemerhati industri Exhibitor Relations Ahad.

Filem ini adalah kisah membimbangkan seorang ahli terapi (Sosie Bacon, anak perempuan kepada pelakon Kevin Bacon dan Kyra Sedgwick) yang pemahamannya terhadap realiti mula tergelincir selepas dia menyaksikan peristiwa yang mengejutkan dan ngeri melibatkan seorang pesakit.

“Ini adalah pembukaan yang sangat baik, jenis yang melancarkan siri seram baharu,” kata penganalisis David A. Gross dari Penyelidikan Hiburan Francais. Filem seram seperti itu, katanya, cenderung mempunyai belanjawan yang rendah tetapi penonton setia – dua perkara yang disukai oleh studio.

Malah, sebuah lagi filem seram psikologi, Warner Bros.’ Don’t Worry Darling, menduduki tempat kedua untuk tempoh Jumaat hingga Ahad, dengan memperoleh AS$7.3 juta.

Dengan Olivia Wilde bertindak dan mengarahkan pelakon yang termasuk Florence Pugh, Chris Pine dan ikon pop Harry Styles, filem itu adalah Nombor Satu hujung minggu lalu.

Raja Wanita

Di tempat ketiga, juga turun satu tempat, adalah The Woman King yang diilhamkan oleh sejarah Sony, pada AS$7 juta. Pemenang Oscar Viola Davis membintangi sebagai ketua tentera semua pahlawan Afrika.

Tempat keempat dimenangi oleh Bros keluaran baharu Universal, pada AS$4.8 juta. Gross berkata ulasan untuk filem itu – komedi romantik gay yang jarang ditemui dari studio utama Hollywood – adalah “luar biasa” berkat jenakanya yang “mengetahui dan boleh dikaitkan”. Billy Eichner menulis bersama dan membintangi filem itu.

Dan di tempat kelima ialah keluaran semula Avatar blockbuster 20th Century 2009, pada AS$4.7 juta. Studio itu berharap yang asal akan membantu membina minat dalam sekuel bajet tinggi (AS$250 juta) yang akan dikeluarkan pada bulan Disember, Avatar: The Way of Water.

Membundarkan 10 teratas ialah:

Ponniyin Selvan: Bahagian Pertama (AS$4.1 juta)

Barbarian (AS$2.8 juta)

Kereta Api Peluru (AS$1.4 juta)

DC League of Super-Pets (AS$1.3 juta)

Top Gun: Maverick (AS$1.2 juta)

Baca lagi | SKMM akan bina menara telekomunikasi di Pulau Sipadan, kata sec-gen Komunikasi

Baca lagi | Perez mengekalkan kemenangan Singapura ketika Verstappen meletakkan sambutan gelaran di atas batu

Read Previous

Perez mengekalkan kemenangan Singapura ketika Verstappen meletakkan sambutan gelaran di atas batu

Read Next

Polis Singapura menyiasat lelaki yang dilihat dalam video tular berlari ke laluan kereta dan jatuh tanpa dilanggar

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.