The Malaysia Post

Shila Amzah Mengambil Keputusan Berhenti Aktif di Media Sosial

Shila Amzah, yang merupakan seorang penyanyi terkenal berusia 33 tahun, baru-baru ini mengumumkan keputusannya untuk berhenti sementara dari aktif di media sosial. Beliau melaporkan kepada pihak media bahawa media sosial kini semakin hari semakin toksik dan memudaratkan kesihatan mental.

Alasan Beliau Meninggalkan Media Sosial

Walaupun Shila tidak berkongsi alasan terperinci, ramai yang menduga bahawa beliau merasa kecewa dengan komen-komen negatif dari netizen. Mereka mengkritik pakaian yang beliau pakai semasa “Konsert HausBoom Music 2023” pada hari Ahad yang lalu.

Semasa konsert tersebut, Shila memakai baju berwarna krim dengan jaket pink. Walau bagaimanapun, disebabkan pergerakan aktif dan kuatnya angin, jaket itu sentiasa terbang dan mendedahkan bentuk tubuhnya.

Selain itu, kontroversi yang melibatkan ibu bapanya juga mungkin menjadi salah satu faktor yang menyebabkan beliau mengambil keputusan untuk meninggalkan media sosial.

Baca lagi | Rancangan Kajian Melancarkan Media Sosial Memberi Orang Muda Peningkatan Semangat

Pengakuan Aina Abdul Mengenai Cinta dan Kehidupan Peribadinya

Di sisi lain, penyanyi terkenal Aina Abdul berbicara mengenai aspek cinta dalam hidupnya. Beliau, yang berusia 30 tahun, mengaku bahawa beliau belum bersedia untuk jatuh cinta kerana takut melukai hati lelaki yang cuba mendekatinya.

Tidak Bersedia untuk Jatuh Cinta

Menurut Aina Abdul, adalah sukar baginya untuk didekati kerana beliau sentiasa memberi tumpuan kepada kerja dan sering ditemani oleh sekumpulan besar orang semasa bekerja.

“Barangkali kerana saya selalu bersama sekumpulan besar orang, orang tidak berani mendekati saya,” katanya.

Beliau juga menjelaskan bahawa dia adalah seorang yang suka perkara-perkara yang tidak biasa dan unik, maka mencari seseorang yang sepadan dengannya adalah suatu cabaran.

“Saya ada beberapa lapisan seperti bawang. Saya tidak mahu hanya menjadi kawan dan akhirnya melukai hati orang lain,” tambahnya.

Baca lagi | Media Sosial Membantu Mengubah Hubungan Keluarga

Status Hubungan dan Perkahwinan

Penyanyi yang dikenali menerusi lagu “Jangan Mati Rasa Itu” ini juga menafikan dakwaan bahawa beliau mempunyai seseorang istimewa dalam hidupnya. Walaupun beliau terbuka untuk berkenalan sebagai rakan, beliau mengakui bahawa perkahwinan bukanlah dalam perancangannya buat masa ini.

Read Previous

Pelancaran Tren ‘Cerita Malaysiaku’: Memperkukuhkan Kepelbagaian Budaya Negara

Read Next

Malaysia Bakal Perkenal Cukai GST Semula?

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.