The Malaysia Post

Shila Amzah dan Ubai Kini Sah Suami Isteri

Penyanyi Shila Amzah dan pempengaruh media sosial, Muhammad Ubaidillah Mohd Zulkefli atau Ubai, akhirnya rasmi menjadi pasangan suami isteri. Majlis perkahwinan mereka berlangsung pada hari ini di Boathouse Ampang, Selangor.

Hubungan Cinta Berakhir Bahagia ke Jinjang Pelamin

Hubungan antara Shila Amzah dan Ubai bermula sejak tahun 2011. Mereka semakin akrab sekitar tahun 2014 dan memutuskan untuk bertunang pada 27 Mei tahun lalu. Keputusan untuk berkahwin akhirnya diambil, dan kini mereka telah sah sebagai suami isteri.

Majlis Akad Nikah yang Bermakna

Majlis akad nikah Shila dan Ubai disempurnakan dengan tema rona putih dan dihadiri oleh kira-kira 250 tetamu, termasuk ahli keluarga dan rakan-rakan artis.

Shila menyatakan rasa bersyukur dan gembira atas kelancaran majlis perkahwinan mereka. Mereka berharap agar pernikahan ini mendapat berkat dari Allah SWT dan berjalan lancar hingga ke akhir hayat.

Ubai berjanji untuk menjadi suami dan bapa yang terbaik untuk Shila dan anak mereka, Seth Uwais. Dia bersedia memikul tanggungjawab dengan sepenuh hati.

Baca lagi | Viral Shila Amzah, Ubai MZ Berpegangan Tangan

Belum Ada Rancangan Bulan Madu

Meskipun telah bergelar suami isteri, Shila dan Ubai belum merancang untuk berbulan madu. Hal ini adalah kerana, kedua-duanya sibuk dengan kerjaya masing-masing dan akan mungkin mengambil percutian pendek di dalam negara sebagai gantian.

Majlis Resepsi Diadakan Dalam Dua Peringkat

Pasangan ini akan mengadakan dua majlis resepsi yang berbeza. Majlis pertama akan diadakan secara sederhana dan melibatkan ahli keluarga dan rakan-rakan artis. Majlis kedua akan melibatkan rakan kongsi dari pelbagai negara.

Perkahwinan Shila Amzah Terdahulu Bersama dengan Haris Idraki

Sebelum mendirikan rumah tangga dengan Ubai, Shila telah pun bercerai dengan bekas suaminya, iaitu Haris Idraki pada 8 Februari 2022 selepas empat tahun mereka berkahwin. Dari perkahwinan sebelumnya itu, shila dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang dinamakan Seth Uwais.

Diharapkan dengan pernikahan Shila Amzah dan Ubai ini, ia akan terus diberkati dan bahagia hingga ke akhir hayat dan semoga ikatan yang terjalin secara sah ini sentiasa dirahmati oleh Allah SWT.

Read Previous

Viral Bilik Loteng China dengan Tingkap Kecil “Lubang Tembak” untuk Disewa

Read Next

10 Negara Paling Banyak Dilawati di Seluruh Dunia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.