The Malaysia Post

Saifuddin dari PKR, Rafizi ditetapkan untuk debat bersemuka pada 11 Mei

Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail

Credits: thestar

Calon timbalan presiden PKR Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail dan Rafizi Ramli ditetapkan untuk mengadakan debat secara bersemuka pada 11 Mei menjelang pemilihan parti.

Perkara itu disahkan oleh ketua pengarang kumpulan Sinar Harian dan ketua pegawai kandungan Rozaid Rahman dalam satu kenyataan pagi ini.

Rozaid berkata, program 90 minit bertajuk Berani Semuka: Siapa Layak Bersama Anwar? akan bermula pada jam 3 petang dan disiarkan secara langsung di semua platform media.

Debat akan dihoskan oleh Amin Idris.

Rozaid berkata debat antara dua bakal pemimpin PKR itu tepat pada masanya kerana pemilihan parti tahun ini akan dilihat sebagai petunjuk siapa yang akan mengambil alih kepimpinan parti daripada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Memandangkan Anwar sudah pun memenangi jawatan presiden tanpa bertanding, Rozaid berkata perebutan kerusi timbalan presiden akan menjadi tumpuan ramai terutama dalam kalangan ahli PKR.

Tambahnya, debat ini juga sebagai medan menguji kredibiliti kedua-dua calon dalam mengemukakan hujah isu semasa serta kepimpinan dan masa depan PKR.

Baca Lagi | Saifuddin dari PKR, Rafizi ditetapkan untuk debat bersemuka pada 11 Mei

Perbahasan akan dimulakan dengan sesi pengenalan diikuti soalan daripada Saifuddin dan Rafizi, serta moderator.

Proses pengundian dalam talian, yang akan diadakan melalui permohonan ADIL parti, akan bermula dari 18 hingga 20 Mei manakala pengundian fizikal akan berlangsung dari 13 hingga 17 Mei.

Read Previous

5 Destinasi Teratas Malaysia – Tempat Paling Popular untuk Dilawati di Malaysia

Read Next

Real Madrid melawan balik dari jurang kekalahan untuk mengejutkan Man City

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here