The Malaysia Post

Saifuddin atau Rafizi untuk timbalan presiden PKR?

Datuk Seri Shamsul Iskandar

Credits: astroawani

Naib Presiden PKR Datuk Seri Shamsul Iskandar Md Akin membidas Rafizi Ramli, yang bertanding jawatan timbalan presiden parti itu, dengan mengatakan bahawa ahli parti yang “mahu menang dalam tempoh 10 tahun” harus mengundinya.

Shamsul mendakwa, sebaliknya, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail, yang merupakan lawan Rafizi dalam pertandingan jawatan timbalan presiden PKR, akan memastikan kemenangan “sekarang”.

“Jika anda mahu menang dalam masa 10 tahun, anda harus mengundi Rafizi. Kalau nak menang sekarang, undi Saifuddin,” katanya pada ucapan pelancaran #KitaSemuaKeadilan di Pusat Sivik MBPJ hari ini.

Komen beliau juga merujuk kepada dakwaan baru-baru ini oleh sekutu Rafizi Nurul Izzah Anwar bahawa Pakatan Harapan (PH) dalam keadaan sekarang hanya boleh berharap untuk memenangi semula Putrajaya dalam masa 10 tahun.

Tidak lama selepas itu, Rafizi mengumumkan kembali ke dunia politik untuk “menyelamatkan PKR”.

PH tewas teruk dalam tiga pilihan raya negeri yang lalu, apabila Barisan Nasional menang besar di Melaka dan Johor, manakala Gabungan Parti Sarawak mengetatkan cengkamannya di Sarawak.

Rafizi, yang meninggalkan politik aktif pada Disember 2019 untuk menumpukan pada perniagaan permulaannya, akan bersaing untuk jawatan timbalan presiden PKR buat kali kedua bulan depan. Pada 2018, beliau tewas kepada Datuk Seri Azmin Ali tetapi dilantik sebagai naib presiden parti.

Baca Lagi | Saifuddin atau Rafizi untuk timbalan presiden PKR?

Bekas Ahli Parlimen Pandan itu akan berdepan dengan Saifuddin untuk berkhidmat sebagai timbalan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang mengekalkan jawatan presiden PKR tanpa bertanding.

Read Previous

Chef selebriti Fazley Yaakob memberi respons kepada netizen yang mengecam ‘nose piercing’ isterinya

Read Next

Zahid gagal mendapatkan keterangan 15 saksi dalam kes rasuah Yayasan Akalbudi miliknya

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here