The Malaysia Post

Ronaldo tiba di tempat latihan Man Utd untuk perbincangan mengenai masa depan

Cristiano Ronaldo

Credits: pragativadi

Cristiano Ronaldo tiba semula di padang latihan Manchester United hari ini sebelum perbincangan dengan pengurus baharu Erik ten Hag mengenai masa depannya di Old Trafford.

Pemain berusia 37 tahun itu, yang terlepas jelajah pramusim kelab itu ke Thailand dan Australia atas sebab peribadi, mahu meninggalkan kelab yang disertainya semula tahun lalu.

Dia tiba di pangkalan latihan United Carrington bersama ejennya Jorge Mendes. Bekas pengurus United, Alex Ferguson juga dilihat tiba.

Pengurus baharu United, Ten Hag berkata awal bulan ini bahawa Ronaldo “tidak untuk dijual”.

“Kami merancang untuk Cristiano Ronaldo untuk musim ini dan itu sahaja dan saya tidak sabar untuk bekerja dengannya,” katanya.

“Saya telah membacanya, tetapi apa yang saya katakan ialah Cristiano bukan untuk dijual, dia ada dalam rancangan kami dan kami mahukan kejayaan bersama.”

Bekas pemain Real Madrid

dan Juventus itu menamatkan saingan sebagai penjaring terbanyak United musim lalu dengan 24 gol.

Tetapi kempen itu merupakan kekecewaan besar bagi kelab itu, yang menduduki tempat keenam dalam Liga Perdana, terlepas kelayakan Liga Juara-Juara.

Baca Lagi | Ronaldo tiba di tempat latihan Man Utd untuk perbincangan mengenai masa depan

United memulakan kempen Liga Perdana mereka di laman sendiri menentang Brighton pada 7 Ogos selepas perlawanan akhir pramusim hujung minggu ini menentang Atletico Madrid di Norway dan Rayo Vallecano di Old Trafford. — AFP

Read Previous

Singapura beri masa tinggal 14 hari lagi untuk bekas presiden Sri Lanka, lapor ST

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here