The Malaysia Post

Ronaldo melemparkan ‘pembohongan’ mengenai masa depan Man Utd

Cristiano Ronaldo telah mengecam “pembohongan” mengenai laporan mengenai masa depannya di Manchester United.

Penyerang Portugal itu terlepas jelajah pramusim United ke Thailand dan Australia atas sebab peribadi ketika spekulasi berkisar sama ada dia akan meninggalkan Old Trafford.

Telah dilaporkan Ronaldo mahu bermain bola sepak Liga Juara-Juara, tetapi United mengekalkan pemain berusia 37 tahun itu bukan untuk dijual dan kekal sebagai sebahagian daripada rancangan bos baharu Erik ten Hag.

Bekas bintang Real Madrid itu bermain selama 90 minit penuh kekalahan United 4-0 di Brentford pada hari Sabtu, yang menyebabkan mereka tercorot di Liga Perdana.

Dalam jawapan kepada akaun peminat di Instagram yang merujuk kepada laporan yang mengaitkan penyerang United itu dengan Atletico Madrid, Ronaldo berkata peminat akan “tahu kebenaran” dalam beberapa minggu, sambil menambah: “Media bercakap bohong.”

“Saya mempunyai buku nota dan dalam beberapa bulan terakhir daripada 100 berita yang saya buat, hanya lima yang betul. Bayangkan bagaimana keadaannya. Berpegang pada petua itu.” Manchester United akan berusaha untuk memulakan kempen Liga Perdana mereka apabila mereka menerima kunjungan saingan sengit Liverpool pada hari Isnin.

Pemilik United, keluarga Glazer, mendapat kecaman berikutan permulaan buruk pasukan itu.

Bekas pertahanan United, Gary Neville telah memberi amaran bahawa kelab itu boleh menamatkan saingan di bahagian bawah Liga Perdana jika mereka tidak menangani strategi pengambilan “kisah seram” mereka.

Kumpulan penyokong Manchester United The 1958 merancang perarakan protes di luar Old Trafford menentang pemilik kelab menjelang perlawanan Liverpool.

Dalam satu kenyataan kumpulan itu berkata pemilikan itu “secara sistematik kelaparan dan membunuh institusi bola sepak terhebat dalam bola sepak dunia, kerana tamak”.

“Kami menghargai emosi semakin tinggi,” tambahnya. “Kita mesti pastikan ia sah, kita mesti memastikan ia aman…. Bawa panas, bawa bunyi, bawa semangat. Mari tunjukkan kepada keluarga Glazer bahawa kali ini ia tidak akan berakhir.” Jutawan Elon Musk mencetuskan kegilaan media sosial petang semalam apabila dia membangkitkan prospek untuk membeli United daripada keluarga Glazer.

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla membuat komen itu dalam tweet, kemudian menjelaskan kedudukannya dengan mengatakan dia tidak berniat untuk membeli pasukan sukan dan bahawa ia telah menjadi “jenaka yang telah lama berjalan”.

Read Previous

Remaja didakwa menyeludup 25 warga asing di Toyota Vellfire

Read Next

Duta Taiwan ke AS berkata buli China merangsang minat asing untuk melawat pulau itu

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.