The Malaysia Post

Rapper A$AP Rocky mengaku tidak bersalah atas tuduhan menyerang dengan tuduhan senjata api

Pemuzik rap A$AP Rocky mengaku tidak bersalah pada hari Rabu atas dua pertuduhan jenayah menyerang dengan senjata api yang dikaitkan dengan penembakan November ke atas bekas rakannya di Hollywood.

Rocky, 33, muncul di bilik mahkamah Los Angeles berdiri di sebelah peguamnya, yang mengesahkan kepada hakim bahawa artis itu membuat pengakuan tidak bersalah.

Pendakwa raya mendakwa bahawa Rocky, yang nama sebenarnya Rakim Mayers, mengacukan pistol separa automatik ke arah seorang lelaki semasa “perbincangan hangat,” menurut kenyataan daripada Peguam Daerah Daerah Los Angeles George Gascón.

Dalam serangan kemudian, Rocky mengeluarkan pistol dan melepaskan dua kali ke arah lelaki itu, yang mengalami kecederaan ringan, kata kenyataan itu.

Pada Ogos 2019, Rocky menerima hukuman penggantungan kerana peranannya dalam pergaduhan di Stockholm.

Penyanyi rap dan dua anggota rombongannya disabitkan bersalah menendang dan memukul seorang lelaki berusia 19 tahun selepas bertengkar. Mereka telah memberitahu mahkamah bahawa mereka bertindak membela diri.

Rocky dan pemuzik Rihanna mengalu-alukan bayi lelaki mereka pada Mei, menurut laporan media.

Read Previous

Duta Taiwan ke AS berkata buli China merangsang minat asing untuk melawat pulau itu

Read Next

Peguam terbaharu Najib cuba melepaskan dirinya jika Mahkamah Persekutuan tidak akan menangguhkan pendengaran rayuan SRC International yang lepas

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.