The Malaysia Post

Program e-Tunai Belia Rahmah Dan Syarat Pendaftaran 2023

Pendaftaran untuk program e-Tunai Belia Rahmah akan dibuka pada 26 Jun, menurut Kementerian Kewangan. Program ini ditujukan kepada belia Malaysia berusia 18 hingga 20 tahun serta pelajar sepenuh masa di institusi pengajian tinggi. Belia yang layak boleh mendaftar melalui tiga penyedia perkhidmatan e-wallet iaitu Boost, Setel, dan Touch ‘n Go eWallet.

Tempoh Pendaftaran dan Pembayaran

Pendaftaran dan tempoh pembayaran e-Tunai Belia Rahmah adalah dari 26 Jun hingga 22 Ogos.

Selain kredit e-Tunai Belia Rahmah sebanyak RM200, penyedia e-wallet yang mengambil bahagian dalam program ini juga akan menawarkan insentif lain seperti baucer, cashback, atau diskaun pada Mata Ganjaran semasa tempoh program.

Baca lagi | Cara Memadam Semua Data Peribadi Anda Dengan Betul Sebelum Menjual Telefon Pintar Anda

Kelebihan Penggunaan Kredit RM200

Kredit RM200 ini juga boleh digunakan di peruncit atau peniaga yang menerima pembayaran melalui kod QR DuitNow dengan menggunakan salah satu e-wallet yang mengambil bahagian dalam program ini, tetapi tertakluk kepada transaksi yang dibenarkan.

Dengan adanya pelbagai insentif dan ganjaran daripada penyedia e-wallet ini, belia yang layak perlu memilih dengan bijak sebelum menuntut kredit RM200 tersebut.

Ganjaran dan Promosi daripada Penyedia E-Wallet

Program eBeliaRahmah juga menawarkan ganjaran tambahan dan promosi daripada penyedia e-wallet Setel, Boost, dan TnG eWallet.

Setel menawarkan sehingga RM105 dalam bentuk cashback dan pelbagai ganjaran lain, manakala TnG eWallet menawarkan baucer bernilai sehingga RM550 disamping kredit eBeliaRahmah RM200.

Boost pula memberikan ganjaran bernilai lebih dari RM200 dalam bentuk baucer dengan rakan-rakan jualan mereka seperti Mydin, Lazada, Inside Scoop, Mr DIY, dan lain-lain.

Dalam memilih penyedia e-wallet, belia yang layak perlu mempertimbangkan ganjaran dan promosi yang ditawarkan agar dapat memanfaatkan pelbagai manfaat yang disediakan.

Baca lagi | Belia Malaysia dalam misi perpaduan sosial

Jom Daftar e-Belia Rahmah 2023 Sekarang

Jangan lepaskan peluang untuk mendaftar program e-Tunai Belia Rahmah yang menawarkan kredit RM200 kepada belia Malaysia berusia 18 hingga 20 tahun serta pelajar sepenuh masa di institusi pengajian tinggi.

Dengan penyedia e-wallet seperti Boost, Setel, dan Touch ‘n Go eWallet yang mengambil bahagian dalam program ini, belia yang layak dapat menikmati insentif menarik seperti cashback, baucer, dan diskaun pada Mata Ganjaran.

Pilihlah penyedia e-wallet yang sesuai dengan keperluan anda dan manfaatkan pelbagai ganjaran dan promosi yang ditawarkan untuk mendapatkan lebih banyak nilai dari kredit RM200 tersebut.

Read Previous

Syarikat Besar Amerika Syarikat, Tesla dan Apple Jadikan India Destinasi Pelaburan Terbaru

Read Next

Taylor Swift Buat Kejutan Persembahan Lagu Sindiran John Mayer ‘Dear John’

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.