The Malaysia Post

PM Ismail Sabri sertai ribuan jemaah dalam ‘solat hajat’ di Masjid Putra

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menyertai ribuan jemaah di Masjid Putra di sini malam ini untuk menunaikan solat hajat sempena program ‘Munajat Keluarga Malaysia’.

Beliau tiba di masjid pada jam 8.24 malam, dan kemudian diiringi Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Idris Ahmad untuk menjamu selera sebelum menyertai solat Isyak berjemaah.

Menteri Kerja Raya Kanan Datuk Seri Fadillah Yusof, Menteri Komunikasi dan Multimedia Tan Sri Annuar Musa dan Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Zuki Ali antara yang hadir pada majlis itu.

Solat Isyak diimamkan oleh Imam Besar Masjid Putra Salahuddin Ghozali manakala Solat Hajat diimamkan oleh Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Dr Luqman Abdullah.

Disusuli dengan bacaan ‘zikir munajat’ dan ‘qasidah’ yang dipimpin oleh beberapa selebriti terkenal termasuk Munif Ahmad.

Ismail Sabri turut mengagihkan bantuan kepada beberapa pusat tahfiz, institusi kebajikan dan rumah anak yatim.

Program anjuran Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) itu diadakan sempena setahun Ismail Sabri menerajui kerajaan. Ia dijalankan serentak di enam lokasi iaitu Putrajaya, Kedah, Pahang, Sabah, Sarawak dan Johor.

Ismail Sabri mengangkat sumpah sebagai perdana menteri Malaysia yang kesembilan pada 21 Ogos 2021.

Read Previous

Ketua Setiausaha Negara menggesa penjawat awam menjadi ejen Keluarga Malaysia

Read Next

Gabenor Indiana pegawai terbaru AS melawat Taiwan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.