The Malaysia Post

Pilihan raya kecil Chini: Sharim BN mahu menjadi jambatan antara tua dan muda

Menjadi jambatan antara golongan muda dan tua untuk menyeimbangkan kepentingan mereka dari segi kesejahteraan adalah antara tujuan utama calon pilihan raya kecil Chini, Mohd Sharim Md Zain agar dapat melayani rakyat di DUN.

Calon Barisan Nasional (BN) mengatakan bahawa dia telah terlibat secara aktif dalam isu-isu yang berkaitan dengan kebajikan penduduk di kawasan tersebut dan juga di kawasan Parlimen Pekan sebelum ini, kebanyakannya di peringkat belia, tetapi sekarang dia ingin bermain dengan lebih berkesan berperanan sebagai wakil rakyat untuk semua kumpulan.

Mohd Sharim, yang merupakan generasi kedua Felda Chini 3, berkata semua masalah yang berkaitan dengan penduduk tempatan telah dan sedang dikenal pasti dan dia yakin bahawa masalah itu dapat diselesaikan.

“Kami sedang mengenal pasti (masalah yang melibatkan penduduk tempatan). Saya akan berusaha menjadi jambatan – antara kumpulan yang lebih tua dan yang lebih muda – untuk meneliti kesejahteraan, perumahan, kos hidup mereka untuk memberi perhatian yang sama terhadap kepentingan kedua-dua kumpulan ini, “katanya dalam sebuah wawancara.

Read Previous

Anwar? Dia tidak popular – Dr Mahathir

Read Next

Kempen Tinjauan Musaffah membuat pemeriksaan kesihatan untuk 570,000 orang

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.