The Malaysia Post

Kempen Tinjauan Musaffah membuat pemeriksaan kesihatan untuk 570,000 orang

Kempen Tinjauan Musaffah (Musaffah Survey Campaign) adalah kempen tinjauan dan penyaringan yang komprehensif di Musaffah, yang berlangsung selama 6 minggu, telah berjaya memfasilitasikan akses perkhidmatan perawatan kesihatan dan memberikan berbagai bentuk dukungan kepada 570,000 orang, serta membendung penyebaran “COVID-19” virus sepenuhnya di kalangan penduduk di rantau Musaffah.

Pejabat Media Abu Dhabi menyatakan bahawa Kempen Tinjauan Musaffah yang diketuai oleh Jabatan Kesihatan – Abu Dhabi dan pihak berkuasa yang berwibawa memastikan kedatangan perkhidmatan penjagaan kesihatan kepada semua segmen masyarakat, dan juga memberikan bantuan kepada hampir semua penduduk UAE, termasuk penyediaan pemeriksaan perubatan percuma untuk lebih daripada 570,000 penduduk, serta tinjauan sekitar lebih kurang 2730 bangunan.

Sokongan yang diberikan oleh Musaffah Survey Campaign dapat menyebarkan lebih dari 750,000 topeng, dan memberikan program kesedaran dalam pelbagai bahasa, jesteru menyebabkan komitmen tinggi kepada langkah-langkah pencegahan penyebaran.

Selain daripada memberikan fungsi pemeriksaan, pusat ini juga berfungsi untuk menyebarkan kesedaran di kalangan pekerja mengenai langkah-langkah pencegahan yang diperlukan untuk mengurangkan risiko dijangkiti virus.

Kerjasama bersama Kementerian Kesihatan dan Pencegahan UAE (UAE Ministry of Health and Prevention) dan Krisis Darurat Nasional dan Pengurusan Bencana UAE (UAE National Emergency Crisis and Disaster Management) mengumumkan bahawa kempen ini telah mencapai penurunan besar dalam peratusan kes yang disahkan dari jumlah ujian COVID-19 – sebanyak hanya kurang dari 1% di bandar Abu Dhabi, dan kempen ini akan terus mencapai peratusan yang sama di Al Ain dan Al Dhafra dalam dua minggu yang akan datang. Jabatan Kesihatan dan pihak berkuasa yang berkenaan di emirat akan meneruskan usaha mereka untuk memberikan pemeriksaan kepada semua segmen masyarakat. Mereka juga menerapkan standar pencegahan dan pencegahan tertinggi, untuk mengajak semua anggota masyarakat untuk terus memberikan komitmen dan kerjasama, untuk menjamin pencapaian yang dicapai dan kesihatan awam. piawaian.

Read Previous

Pilihan raya kecil Chini: Sharim BN mahu menjadi jambatan antara tua dan muda

Read Next

Marina Ibrahim menggesa para belia untuk menyertai politik, menolak politik perkauman

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.