The Malaysia Post

Perikatan berikrar akan melakukan segala-galanya untuk memenangi Johor pada 12 Mac

Perikatan Nasional (PN) memulakan kempen pilihan raya negeri Johor di sini hari ini, memberi amaran kemenangan besar terhadap pesaingnya, terutamanya gabungan Barisan Nasional (BN) pimpinan Umno.

Setiausaha Agung PN Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata sudah tiba masanya PN sebagai satu pasukan mengetepikan pengkritik dan pencacainya.

Katanya, ada sesetengah parti politik yang hanya pandai mengkritik PN dan parti komponennya tetapi nampaknya tidak sedar mereka yang menimbulkan masalah di Johor.

“Saya tahu kita akan menang dan buktikan kepada mereka yang angkuh dan tamak kuasa bahawa rakyat mahukan pakatan penyayang seperti PN untuk memimpin sebagai gantinya,” katanya ketika berucap pada majlis penyerahan Kotak Prihatin di Pusat Produktiviti Malaysia (MPC). ) di Bandar Baru Uda di sini hari ini.

Terdahulu, lebih 1,000 penyokong PN hadir untuk menunjukkan sokongan mereka di mana setiap wakil parti menerima kotak penjagaan yang terdiri daripada bekalan keperluan.

Pada masa sama, Hamzah berkata gabungan PN juga akan mempertingkat untuk menentukan masa depan rakyat di Johor.

“Saya lihat sambutan yang agak luar biasa hari ini (daripada penyokong PN) di sini.

“Kalau Umno tak takut, saya tak tahu nak cakap apa,” kata pengarah pilihan raya negeri PN Johor itu.

Hamzah berkata, isu siapa di sebalik pembubaran DUN Johor tidak penting lagi.

“Dewan negeri Johor telah pun dibubarkan, dan bagi kami, perkara penting ialah memastikan kuasa kembali kepada PN,” katanya mengenai pendirian pakatan sebelum ini yang tidak mahu pilihan raya negeri pramatang diadakan oleh kerajaan Johor pimpinan Umno. .

Hamzah berkata beliau yakin gabungan PN di Johor mampu mengulangi kejayaan yang dicapai pada pilihan raya negeri Sabah pada September 2020.

Beliau berkata rakyat Johor akan memainkan peranan penting dalam membantu PN, yang terdiri daripada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), PAS dan Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan), untuk melihat gabungan itu menerajui negeri itu.

“Rakyat akan bersama kami untuk membuktikan bahawa kami adalah calon yang lebih baik dalam mencapai kemenangan besar untuk pilihan raya Johor akan datang, dan mengulangi kejayaan pilihan raya negeri Sabah,” kata Ahli Parlimen Larut itu.

Hamzah menegaskan PN di bawah Tan Sri Muhyiddin Yassin sentiasa mendahulukan rakyat dan pendekatan ini telah dibuktikan oleh beliau semasa menjadi perdana menteri.

“Jika rakyat mahukan pemimpin yang prihatin, maka berilah kemenangan besar kepada PN. Ini adalah jihad rakyat untuk membantu perjuangan parti,” katanya.

Baca Lagi | Perikatan berikrar akan melakukan segala-galanya untuk memenangi Johor pada 12 Mac

Selain PN, Barisan Nasional (BN), Pakatan Harapan (PH) dan Malaysian United Democratic Alliance (Muda), parti politik lain yang menyatakan hasrat untuk bertanding dalam pilihan raya negeri ialah Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Parti Warisan (Warisan). ), Parti Bangsa Malaysia (PBM) dan Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra).

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan 12 Mac sebagai hari pengundian bagi pilihan raya negeri Johor. Hari penamaan calon jatuh pada 26 Februari, dengan pengundian awal pada 8 Mac.

Read Previous

Putera William melawat UAE ketika Britain berusaha untuk mengeratkan hubungan

Read Next

Pejuang untuk bertanding 42 kerusi di Johor, menamakan Dr Mahathir sebagai ‘wajah’ kempen

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.