The Malaysia Post

Pelawak Taiwan, Mickey Huang Terselamat Dari Percubaan Bunuh Diri

Mickey Huang, pelawak Taiwan yang dituduh melakukan gangguan seksual, telah berjaya mengelak percubaan membunuh diri selepas koyak pergelangan tangannya. Berita ini disahkan oleh isteri Encik Huang, yang menyatakan bahawa dia kini dirawat di Unit Penjagaan Kemas di Hospital Memorial Chang Gung di Taipei.

Walaupun dia sedar, dia tidak dapat berkomunikasi. Penjaga itu juga mengucapkan terima kasih kepada semua orang atas keprihatinan mereka dan menyatakan bahawa Cik Huang pada masa ini tidak berada dalam sebarang bahaya.

Huang Mengaku Bersalah dan Mendedahkan Kesalahan

Sebelum ini, Huang telah mengaku bersalah atas gangguan seksual selepas dituduh oleh Zofia, seorang pengaruh media sosial.

Huang menyiarkan tiga video di laman Facebooknya sebagai tanda kesal atas kekecewaan dan pecah amanah orang ramai.

Dia mendedahkan bahawa dia berasa “terkejut dan sangat terganggu” semasa gelombang #MeToo yang melanda Taiwan.

Huang menyatakan bahawa dia telah cuba mengubah tingkah lakunya selepas bertemu isterinya dan melahirkan seorang anak perempuan, tetapi merasakan sudah terlambat.

Baca lagi | Hollywood berpecah: Adakah selebriti sebenarnya berhenti Twitter?

Zofia Mengisytiharkan Pengalaman Gangguan Seksualnya

Zofia, yang mengaku pernah menjadi mangsa gangguan seksual, menyatakan bahawa seorang tokoh industri hiburan yang lebih tua memaksanya menciumnya dan memintanya berbogel dengan alasan “pameran seni”.

Walaupun tidak menamakan nama secara langsung, Zofia memberikan petunjuk yang menunjuk kepada Huang sebagai pelaku, termasuk maklumat bahawa pelaku mempunyai anak perempuan yang baru lahir, menganjurkan rancangan TV, dan mengumpul patung.

Huang Mendedahkan Skandal dan Nama-nama Selebriti yang Terlibat

Dalam video yang telah dipadamkan itu, Huang turut mendedahkan penggunaan dadah dan skandalnya melibatkan 18 selebriti Taiwan.

Dia menamakan Barbie dan Dee Hsu sebagai orang yang memaksanya melakukan dadah.

Selebriti lain yang dinamakan dalam pengakuannya ialah Sam Tseng, yang didakwa minum dan merokok di belakang pentas, dan Ariel Sha, yang didakwanya pernah menjalin hubungan 14 tahun lalu tetapi telah menafikannya.

Huang Mengkritik Selebriti Lain dan Kepura-puraan dalam Industri Hiburan

Huang turut melahirkan rasa hairan kerana sesetengah selebriti terlepas daripada pengawasan walaupun terlibat dalam tingkah laku yang memalukan.

Dia menyebut seorang penyanyi berkahwin yang menjalinkan hubungan sulit dengan penerbit dan rakan dalam dunia teater yang turut menjalinkan hubungan sulit.

Huang resah dengan kepura-puraan dan jenayah yang tidak dihukum oleh selebriti lain dalam industri hiburan.

Baca lagi | Top 10 Lelaki Paling Kacak Di Dunia 2022

Huang Berharap Memberikan Pendedahan yang Benar dalam Industri Hiburan

Dengan mendedahkan semua ini, Huang berharap dapat memberikan pendedahan yang benar dan menerangkan keadaan sedia ada dalam industri hiburan Taiwan.

Dia merasakan bahawa beberapa selebriti mendapat terlalu banyak manfaat dan tidak dihukum atas tindakan tidak wajar mereka, dan inilah sebabnya dia memutuskan untuk keluar.

Read Previous

10 Tempat Makan Best Di Kedah Terkini 2023

Read Next

Argentina Tewaskan Indonesia 2-0 Tanpa Messi Dalam Perlawanan Persahabatan di Jakarta

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.