The Malaysia Post

Pelakon Terkenal, Badrul Muhayat Meninggal Dunia

Badrul Muhayat Ahmad Jailani, seorang pelakon terkenal Malaysia, meninggal dunia dalam tidurnya pada pagi Sabtu ketika beliau berada di Pulau Pinang. Berita duka ini telah menggemparkan komuniti hiburan Malaysia dan mengundang rasa sedih kepada peminat-peminatnya. 

Latar Belakang Badrul Muhayat

Badrul Muhayat Ahmad Jailani adalah seorang pelakon yang dikenali dalam industri hiburan Malaysia. Beliau telah mengukir nama dalam dunia seni peranannya yang unik dan menarik. Ramai peminat setia mengenali wajahnya menerusi pelbagai watak yang beliau lakonkan dalam filem dan rancangan TV popular.

Kematian yang Mengejutkan

Berita kematian Badrul Muhayat Ahmad Jailani datang dengan kejutan kepada semua pihak. Menurut maklumat yang diberikan, beliau dilaporkan meninggal dunia dalam tidurnya semasa berada di Pulau Pinang. Anne Abdullah, seorang pelakon lain, berkongsi berita duka ini menerusi akaun Facebooknya dan kiriman mesej di aplikasi WhatsApp. Beliau mengesahkan bahawa Badrul ditemui sudah tidak sedarkan diri oleh isterinya, Norhayati Zulkapli.

Baca lagi | Pelakon Veteran Mek Habsah Meninggal Dunia

Prosedur Lanjutan

Jenazah Badrul Muhayat Ahmad Jailani masih berada di homestay di Penang dan sedang menunggu proses selanjutnya. Isterinya, Norhayati Zulkapli, dalam proses membuat laporan polis berkaitan kematian suaminya. Menurut Anne Abdullah, Badrul ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri selepas isterinya cuba untuk membangunkannya dari tidur. Situasi ini telah menyentuh hati ramai yang kenal dengan pelakon berkenaan.

Peninggalan dalam Industri Seni

Badrul Muhayat Ahmad Jailani akan sentiasa dikenang dalam dunia seni Malaysia. Beliau telah menyumbang kepada perkembangan seni peranannya yang menghiburkan dan bermakna. Selain daripada itu, beliau turut bersama beberapa selebriti lain, termasuk Aida Aris, dalam menjayakan Gagasan Transformasi Anak Seni (GTAS) yang bergerak dalam usaha memajukan seni di Malaysia. Kepergiannya merupakan satu kerugian besar dalam industri seni Malaysia.

Kematian Badrul Muhayat Ahmad Jailani adalah satu kehilangan besar bagi Malaysia. Beliau akan sentiasa dikenang sebagai seorang pelakon yang berbakat dan berpengaruh dalam dunia seni peranannya.

Read Previous

Nahas Ambulans Putrajaya Bukan Disebabkan oleh Pemandu Mabuk – Polis

Read Next

9 Smartwatch Terbaik di Malaysia bawah RM500!

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.