The Malaysia Post

Nottingham Forest menandatangani ejen bebas Lingard

Nottingham Forest telah menandatangani bekas pemain tengah Manchester United Jesse Lingard secara percuma, kata kelab yang dinaikkan pangkat Liga Perdana itu pada Khamis.

Lingard, lulusan akademi United, menamatkan pergaulannya selama 22 tahun dengan kelab Old Trafford itu berikutan tamat kontrak bulan lalu.

Pemain antarabangsa England berusia 29 tahun itu, yang membuat penampilan sulung di United pada 2014, menjaringkan 35 gol dalam lebih 200 perlawanan untuk mereka.

Forest tidak menyatakan tempoh kontraknya tetapi Sky Sports melaporkan dia telah menandatangani perjanjian selama setahun.

Lingard telah dikaitkan dengan pertukaran ke Newcastle United serta kembali ke West Ham United, di mana dia menikmati tempoh pinjaman yang berjaya pada musim 2020-21, menjaringkan sembilan gol dalam 16 perlawanan.

Dia akan memakai jersi nombor 10 di Forest.

Forest telah sibuk semasa jendela perpindahan, menandatangani pemain pertahanan Harry Toffolo dan pemain tengah Lewis O’Brien dari pasukan Kejuaraan (divisyen dua) Huddersfield Town pada hari Rabu.

Baca Lagi | Nottingham Forest menandatangani ejen bebas Lingard

Mereka juga telah merekrut Dean Henderson, Taiwo Awoniyi, Brandon Aguilera, Neco Williams, Giulian Biancone, Wayne Hennessey, Moussa Niakhate dan Omar Richards. — Reuters

Read Previous

Pembela Syed Saddiq membuat bidaan kedua untuk mendakwa saksi bintang, mendapatkan akses kepada kenyataan SPRMnya

Read Next

Dr Mahathir: Ahli Pejuang bertanding hanya 40 kerusi pada PRU15, baki 80 untuk sekutu NGO di bawah Barisan Pejuang

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.