The Malaysia Post

Neelofa meminta maaf kerana melanggar Covid-19 SOP pada perkahwinannya

Usahawan selebriti Noor Neelofa Mohd Noor secara terbuka meminta maaf kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Covid-19 semasa upacara perkahwinannya pada 27 Mac dengan televangelis Muslim PU Riz.

Astro Awani melaporkan bahawa selain melanggar SOP pada hari besarnya, Neelofa juga mengakui dia melakukan kesalahan ketika mengunjungi pulau percutian di Langkawi minggu lalu ketika perjalanan antara negeri masih tidak dibenarkan.

Neelofa dan PU Riz meminta maaf atas kekurangan mereka, terutamanya kerana tidak mengambil kira kepekaan orang ramai mengenai kedua-dua isu tersebut.

“Saya dengan tulus meminta maaf kerana telah melanggar SOP, di dalam dan di luar pengetahuan saya mengenai dua perkara ini,” kata ikon pakaian sederhana dalam sebuah video yang dia kirimkan kepada beberapa anggota media hari ini.

“Saya mengabaikan banyak perkara, saya seharusnya menjadi contoh yang lebih baik.”

Neelofa juga menjelaskan bahawa dia dan Riz, yang nama sebenarnya Muhammad Haris Mohd Ismail akan dengan terbuka hati menerima sebarang keputusan dan tindakan dari pihak berkuasa.

Bekas tuan rumah Meletop dan suaminya mengeluarkan permintaan maaf setelah bekerjasama dengan pihak berkuasa Malaysia untuk menangani pelanggaran SOP yang telah menimbulkan kemarahan orang ramai sejak beberapa minggu yang lalu.

“Pasangan itu memberikan pernyataan mereka kepada polis pada 5 April berikutan tuduhan mereka mencabul protokol keselamatan Covid-19.”

Baca Lagi | Parlimen harus bersidang atas pengakuan Putrajaya mengenai Sabah, Sarawak sebagai ‘wilayah’

Pemain berusia 32 tahun dan suaminya berkahwin dalam upacara mewah pada 27 Mac di Grand Hyatt Kuala Lumpur yang dihadiri oleh kira-kira 200 orang tetamu.

Video dan gambar tetamu perkahwinan yang gagal menjauhkan diri secara sosial sambil duduk bahu-membahu diedarkan di media sosial yang kemudian melancarkan siasatan polis.

Tidak lama selepas perkahwinan, pengantin baru dilihat di Langkawi – sementara banyak yang berspekulasi mereka berada di sana pada bulan madu mereka, influencer media sosial menegaskan dia mengunjungi pulau itu untuk bekerja.

Neelofa menjadi berita utama sekali lagi minggu ini untuk melancarkan barisan selipar ‘mesra Muslim’ dengan jenama kasut Fipper, memimpin orang ramai untuk menuduhnya melakukan eksploitasi agama.

Read Previous

Parlimen harus bersidang atas pengakuan Putrajaya mengenai Sabah, Sarawak sebagai ‘wilayah’

Read Next

Nazri memberitahu Ahmad Maslan untuk ‘pergi ke neraka’

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.