The Malaysia Post

Nazri memberitahu Ahmad Maslan untuk ‘pergi ke neraka’

Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz

© Image Credit — revolusiminda

Ahli Parlimen Umno yang bersuara, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz memberitahu rakan sekerjanya dan setiausaha agungnya, Datuk Ahmad Maslan untuk “masuk neraka”, setelah yang terakhir dilaporkan mengeluarkan perintah muntah kepadanya berikutan komen kritikalnya terhadap presiden parti mereka.

Free Malaysia Today (FMT) melaporkan bekas menteri undang-undang de facto itu mengatakan bahawa Umno “bukan parti komunis” dan bahawa sesiapa sahaja dalam Umno boleh bercakap sendiri.

Nazri dilaporkan mengatakan bahawa satu mesej dikeluarkan oleh Ahmad yang memaklumkan kepadanya bahawa hanya tiga orang yang dibenarkan bercakap untuk mewakili parti itu, iaitu Zahid, timbalan presiden Umno, Datuk Seri Mohamad Hasan dan dirinya.

“Tapi dia boleh masuk neraka. Ini adalah 2021 dan Umno bukan parti komunis.

“Dan saya selalu bercakap untuk diri saya sendiri,” kata Nazri.

FMT melaporkan bahawa dalam pesan kepada Nazri, peringatan diberikan bahawa sebarang pendapat peribadi tidak boleh menyulitkan hubungan antara anggota Umno.

“Jangan melayan hasutan media yang bertujuan untuk mensensasikan cerita. Kami tidak bertanggung jawab kepada mereka, ”Ahmad dilaporkan memberitahu Nazri dalam mesej itu.

Nazri, yang merupakan Ahli Parlimen Padang Rengas, semalam menyuruh Zahid melepaskan jawatan sebagai presiden Umno, dengan mengatakan yang terakhir sekarang adalah tanggungjawab yang berat kepada parti itu.

Baca Lagi | Neelofa meminta maaf kerana melanggar Covid-19 SOP pada perkahwinannya

Bercakap kepada Malay Mail selepas rakaman kononnya Zahid dalam perbincangan dengan presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim muncul dalam talian, Nazri mengatakan parti itu tidak lagi dibebani oleh tuduhan jenayah yang tidak dapat diselesaikan oleh Zahid.

Zahid diadili atas 47 tuduhan rasuah, pecah amanah (CBT) dan pengubahan wang haram.

“Saya tidak tahu. Saya tidak tahu, tetapi dia harus pergi. Semudah itu, ”kata Nazri, merujuk pada audio yang bocor.

“Saya mendengar rakaman pagi ini, tetapi tentu saja dia menolak hari ini, tetapi kami akan memberikannya keraguan kepadanya.

“Selain itu, saya masih yakin dia harus pergi. Terlalu banyak masalah kepadanya. Terlalu banyak barang yang mesti ditanggung oleh Umno. Dia adalah tanggungjawab, ”kata Nazri ketika dihubungi.

Pada hari Rabu, video berdurasi empat minit yang mengandungi rakaman perbualan telefon yang dikatakan antara Zahid dan Anwar telah disiarkan dalam talian.

Kedua-dua penceramah itu membincangkan ucapan Zahid di perhimpunan Umno yang menyatakan bahawa partinya akan bertanding pada pilihan raya ke-15 sendiri, dan mengatakan ini bukan penghujung usaha bersama mereka.

Zahid telah mengeluarkan kenyataan yang menolak rakaman itu sebagai salah dan menafikan dia bercakap dengan Anwar selepas perhimpunan agung Umno, tetapi dia sudah diserang oleh pihak-pihak dalam partinya yang menuduhnya berkomplot dengan musuh politik Umno.

Bulan lalu, Anwar mendedahkan bahawa PKR dan Umno telah memulakan perbincangan awal mengenai kemungkinan bekerjasama untuk pilihan raya ke-15. Secara terbuka, Zahid telah menafikan perkara ini berulang kali.     

Read Previous

Neelofa meminta maaf kerana melanggar Covid-19 SOP pada perkahwinannya

Read Next

Bayern menghadapi jalan keluar Liga Juara-Juara

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here