Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Model AS Emily Ratajkowski mendakwa Jho Low membayarnya AS$25,000 untuk menjadi “teman wanita” Super Bowlnya

Emily Ratajkowski

Pelakon dan model Amerika Syarikat, Emily Ratajkowski telah berkata bahawa ahli perniagaan buruan Malaysia Jho Low membayarnya AS$25,000 (RM103,882.93) untuk menemaninya ke Super Bowl.

Pendedahan lelaki berusia 30 tahun itu adalah sebahagian daripada temu bual dengan Majalah Sunday Times UK yang diterbitkan semalam untuk mempromosikan memoir My Bodynya yang baru dilancarkan.

Ratajkowski mula menangkap imaginasi orang ramai selepas muncul dalam dua video muzik: Robin Thicke’s Blurred Lines dan Maroon 5’s Love Somebody. Dia dilakonkan dalam pelbagai peranan televisyen dan filem, terutamanya Gone Girl 2014 bersama Ben Affleck. Dia juga terkenal dengan aktivisme dan advokasinya terhadap kesihatan wanita dan isu feminis.

Laporan Majalah Sunday Times juga memetik Ratajkowski sebagai berkata bahawa dia kabur dengan butiran mengenai apa yang diharapkan daripadanya semasa keluar bersama Jho Low.

Ia menambah bahawa “dia tidak pasti mengapa dia berada di sana, berapa lama dia perlu tinggal dan dengan siapa ejennya perlu menyemak dengan ejennya pada penghujung malam untuk mengetahui sama ada dia boleh pergi”.

“Saya berada di atas jam,” katanya dipetik sebagai berkata.

Ratajkowski bagaimanapun tidak menyatakan edisi perlawanan kejohanan tahunan Liga Bola Sepak Kebangsaan (NFL) yang pernah dihadirinya bersama Jho Low.

Low Taek Jho kelahiran Pulau Pinang yang dikehendaki, dikenali dunia sebagai Jho Low dan secara ejekan sebagai “paus bilion dolar”, telah berulang kali menegaskan bahawa beliau bukanlah dalang dakwaan penipuan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) seperti yang digambarkan secara terbuka.

Dalam wawancara pertamanya dengan media sejak melarikan diri dari Malaysia pada 2015, pelarian itu memberitahu The Straits Times melalui temu bual e-mel, bahawa dia adalah kambing hitam yang mudah dalam skandal kewangan global berbilion dolar kerana bukan ahli politik.

Beliau menyifatkan dirinya sebagai “pengenalan dan perantara”, seorang yang telah “diminta untuk membantu” kerajaan Malaysia dan mereka di Timur Tengah kononnya kerana “hubungan baiknya dengan ahli perniagaan asing yang berpengaruh dan pembuat keputusan”. Dia tidak mendedahkan identiti pemintanya, sama ada orang itu rakyat Malaysia atau sebaliknya.

Beliau juga menyifatkan peranannya sebagai perantara kerajaan telah membantu membina hubungan yang telah “secara langsung atau tidak langsung membantu Malaysia, termasuk membantu rakyat Malaysia yang terkandas semasa krisis di Mesir untuk selamat pulang ke Malaysia melalui Arab Saudi; peningkatan kuota haji bagi umat Islam Malaysia”, antara lain.

Baca Lagi | Model AS Emily Ratajkowski mendakwa Jho Low membayarnya AS$25,000 untuk menjadi “teman wanita” Super Bowlnya

Seperti kebanyakan jawapan e-mel samarnya yang dikeluarkan melalui publisitinya, wawancara e-mel Low dengan The Straits Times, bagaimanapun, terus mengelak banyak soalan dan melontarkan soalan baharu mengenai peranannya dalam 1MDB.

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

More Stories

Datuk Seri Wee Ka Siong

Menteri pengangkutan: Harga purata tiket penerbangan ke Sarawak RM360, boleh dikurangkan

Harga purata tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kuching, Sarawak antara 11 dan 31 Disember 2021 ialah RM360, berdasarkan pemantauan Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom), persidangan Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Pengangkutan Datuk Seri Wee…

Datuk Seri Hamzah Zainudin

KDN terima laporan kartel imigresen melibatkan kakitangan jabatan

Kementerian Dalam Negeri hari ini mendedahkan pihaknya menerima laporan mengenai kewujudan aktiviti kartel melibatkan anggota Jabatan Imigresen berhubung hal imigresen, kata menterinya Datuk Seri Hamzah Zainudin. Beliau berkata penglibatan kartel itu bukan sahaja berkaitan kenaikan…

Rexy Mainaky

Rexy melapor diri untuk hari pertama sebagai timbalan pengarah kejurulatihan BAM

Bekas juara dunia badminton dan pemenang pingat emas Olimpik, Rexy Mainaky melapor diri sebagai timbalan pengarah kejurulatihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) hari ini dan berkongsi petua dengan kakitangan kejurulatihan tentang cara menguruskan prestasi caj mereka.…

Related Videos

Logo

Sertai surat berita kami

Dapatkan artikel terkini, pekerjaan, hadiah-hadiah percuma, berita hiburan yang dihantar terus ke peti masuk anda

Sebanyak 170000 pelanggan berada di sini