The Malaysia Post

Microsoft, Salesforce dan Pencipta TikTok sedang Menggunakan ChatGPT untuk Menulis Emel Secara Automatik

Chatbot kecerdasan buatan sudah digunakan untuk menulis e-mel pemasaran khusus. Ini menunjukkan bagaimana kecerdasan buatan seperti ChatGPT mungkin memainkan peranan penting dalam perniagaan dengan syarikat seperti Salesforce dan Microsoft yang mula menawarkan integrasi yang lebih ketat antara chatbot dan perisian mereka.

Video TikTok viral baru-baru ini menunjukkan bagaimana ChatGPT dapat digunakan bersama Google Sheets untuk menulis mesej LinkedIn yang khusus untuk pegawai eksekutif meminta pertemuan. Ia mengenal pasti 10 syarikat berpotensi dalam industri dan CEO mereka, dan menghasilkan nota penghubungan yang berbeza untuk setiap satu, termasuk soalan yang unik.

Video tersebut dan pos viral sebelumnya yang menampilkan teknik serupa dengan jelas memberikan kesan, dengan 2.5 juta tontonan dan banyak komen yang bertanya bagaimana ia berfungsi.

Integrasi Teknik Model Bahasa Besar (LLM)

AI generatif termasuk alat yang menggunakan teknik model bahasa besar atau LLM seperti ChatGPT telah menyebabkan ledakan pada syarikat teknologi besar dan startup berlumba-lumba untuk mengintegrasikan perisian yang mampu menghasilkan kandungan yang menyerupai sesuatu yang ditulis oleh manusia.

Baca lagi | Thailand Arah Kapal Bawa Tuna Senilai 250 Juta Bath Pulang ke Korea

Beberapa produk berbasis LLM sebenarnya menjana wang. Microsoft dan Google sedang bekerja untuk mengintegrasikan chatbot peringkat seterusnya ke dalam enjin carian. Syarikat tersbut sedang berusaha  menggunakan chatbot ini untuk menulis teks pemasaran atau kod komputer.

Mudahkan Penulisan Emel dengan ChatGPT

Email merupakan bentuk komunikasi penting dalam dunia yang serba cepat pada masa kini, namun menulis e-mel boleh menjadi sangat memakan masa dan menimbulkan tekanan. Dengan bantuan ChatGPT OpenAI, anda boleh menyederhanakan proses itu dan menulis e-mel secara lebih efisien.

Baca lagi | Huawei Melobi Media, Kontrak Malaysia Tetap untuk Ericsson

Antara tip-tip itu termasuk memberikan ChatGPT dengan panduan yang jelas, memperibadikan e-mel dengan sentuhan peribadi anda, menggunakan nada percakapan, memberikan konteks dan menentukan ton e-mel, memberikan panggilan tindakan yang jelas, menggunakan etika e-mel yang betul, memeriksa kesilapan tatabahasa dan ejaan, menambahkan sentuhan peribadi, mengelakkan penggunaan istilah teknikal dan singkatkan e-mel.

ChatGPT adalah alat  hebat yang dapat menjadikan penulisan e-mel lebih mudah. Baik anda seorang profesional yang sibuk atau seorang pelajar, ChatGPT dapat membantu anda menjimatkan masa dan meningkatkan kualiti e-mel anda. Dengan kemampuan pemprosesan bahasanya yang canggih, anda boleh yakin bahawa e-mel anda akan ditulis dengan baik, profesional, dan bebas dari kesilapan. Mulakan menggunakan ChatGPT hari ini dan tingkatkan tahap penulisan e-mel anda ke tahap yang lebih tinggi.

Read Previous

Thailand Arah Kapal Bawa Tuna Senilai 250 Juta Bath Pulang ke Korea

Read Next

Arnie meraih peringkat lapan terakhir Kejohanan Squasy WSF Satellite

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.