The Malaysia Post

Mareczko memenangi Peringkat 4 LTdL 2022 dengan pecah lewat

Keputusan Jakub Mareczko

Keputusan pelumba Alpecin-Deceuninck, Jakub Mareczko untuk menghidupkan kuasa dalam acara 200 meter (m) terakhir membuahkan hasil apabila dia muncul sebagai pemenang dalam acara pecut beroktan tinggi pada Peringkat 4 Le Tour de Langkawi (LTdL) 2022 dari Sabak Bernam ke Meru Jaya di sini hari ini.

Pecutan lewat itu sudah memadai untuknya melengkapkan laluan sejauh 137.9 kilometer (km) dalam masa 3 jam, 15 minit dan 37 saat (s).

10 Penamat Terbaik

Rudiger Selig dari Lotto Soudal di tempat kedua manakala Eduard Michael Grosu dari pasukan Drone Hopper-Androni Giocattoli di tempat ketiga kerana kesemua 10 penyudah teratas dinilai telah melepasi garisan penamat dalam masa yang sama dalam penamat yang banyak.

“Kami sangat gembira, ia bagus untuk menang di sini. Baik hari ini, tidak hujan dan semuanya berjalan seperti yang dirancang. Kami akan terus mencari lebih banyak kemenangan,” kata Mareczko.

Pasukan Movistar Ivan Ramiro Sosa Cuervo mengekalkan jersi kuning (pemimpin keseluruhan); Pasukan Berbasikal Terengganu Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff berpaut pada jersi merah (Raja Bukit); Gleb Syritsa Pasukan Astana Qazaqstan mengekalkan jersi hijau (raja pecut); dan rakan sepasukan Andrey Zeits memegang jersi putih (pelumba terbaik Asia).

Peringkat 5 esok melibatkan jarak 172.0km dari Kuala Kangsar ke Kulim.

Baca lagi | AS menyerahkannya kepada Malaysia atas cadangan untuk menutup pejabat UNHCR
Baca lagi | Perikatan mesti mendengar suara parti komponen sebelum bekerjasama dengan pihak lain, kata Muhyiddin

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Perikatan mesti mendengar suara parti komponen sebelum bekerjasama dengan pihak lain, kata Muhyiddin

Read Next

Klasik Ghibli: Lima daripada filem Miyazaki yang paling digemari

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.