The Malaysia Post

Lebih 100 salun rambut Malaysia mengumpul wang untuk kempen kesedaran kanser payudara

Liew (tengah) menerima cek palsu daripada Kow (kanan) dan Shannon Chan dari R Beaute di pejabat Persatuan Kebajikan Kanser Payudara Malaysia di Petaling Jaya.

Bulan Kesedaran Kanser Payudara

Setiap Oktober adalah wajar diberi perhatian sebagai Bulan Kesedaran Kanser Payudara, kempen tahunan untuk meningkatkan kesedaran tentang kesan kanser payudara.

CSR

Semakin banyak syarikat di seluruh dunia telah menggabungkan kempen ini sebagai sebahagian daripada program tanggungjawab sosial korporat (CSR) mereka.

Persatuan Kebajikan Kanser Payudara Malaysia

Salah satu syarikat tersebut ialah pengedar produk kecantikan tempatan R Beaute yang bekerjasama dengan Persatuan Kebajikan Kanser Payudara Malaysia (BCWA).

Kevin.Murphy dan Montibello

Kevin.Murphy dan Montibello — yang dibawa oleh R Beaute — ialah jenama kecantikan rambut profesional pertama di Malaysia yang melancarkan kempen kesedaran kanser payudara melibatkan lebih 100 salun di seluruh negara.

“Kami percaya bahawa memacu kesedaran kanser payudara adalah punca yang hampir dan sayang kepada kami, terutamanya dalam industri kecantikan rambut kami yang majoritinya terdiri daripada wanita,” kata pengarah urusan R Beaute Roy Kow, yang memuji semua salun rambut. untuk bersama-sama menyokong tujuan tersebut.

Dua Kempen

Kedua-dua kempen — #PositivelyPink oleh Kevin.Murphy dan #LovelyInPink oleh Montibello — telah dilancarkan sepanjang bulan lepas.

Bagi setiap botol yang dibeli daripada mana-mana jenama, RM1 telah didermakan kepada BCWA sebagai menyokong inisiatifnya untuk menyinari kanser payudara dan kesihatan.

Dengan usaha kolektif salun yang mengambil bahagian dan sokongan orang ramai, R Beaute berjaya mengumpul RM2,118 sumbangan untuk BCWA.

Kow baru-baru ini menyampaikan cek palsu kepada setiausaha BCWA Liew Swee Lee, yang menyatakan rasa terima kasihnya atas sumbangan itu. Mereka disertai oleh pengurus pemasaran R Beaute Shannon Chan di pejabat BCWA di Petaling Jaya.

Baca Lagi | 5 celak teratas boleh didapati di Malaysia pada tahun 2023

Baca Lagi | 5 Makanan Jalanan Terbaik untuk Dimakan di Malaysia

Read Previous

5 Makanan Jalanan Terbaik untuk Dimakan di Malaysia

Read Next

Perayaan belon udara panas Myanmar kembali meriah

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.