The Malaysia Post

KJ Mohon Pas Berhenti Bercakap Mengenai Konsert Coldplay

Bekas ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin atau KJ, menyampaikan pesanan kepada pemimpin dan penyokong PAS bahawa jika mereka tidak ingin pergi ke konsert Coldplay, mereka tidak perlu pergi, itu sahaja.

Dia juga menyeru PAS untuk menghentikan tekanan terhadap kerajaan untuk membatalkan konsert jelajah kumpulan Coldplay dari Britain yang dijadualkan berlangsung pada 22 November.

Bosan Dengan Desakan dan Kontroversi

Khairy, yang dikenali sebagai KJ, bosan dengan kontroversi mengenai konsert tersebut dan melibatkan ahli politik dari PAS.

Dia berpendapat bahawa mereka harus berhenti membicarakan hal ini. Khairy juga menyatakan bahawa dia mempunyai kawan-kawan dalam PAS dan meminta agar konsert tersebut dibatalkan.

Khairy juga menjawab soalan mengenai tindakan Perdana Menteri Anwar Ibrahim yang menyambut baik kedatangan Coldplay, walaupun kumpulan itu didakwa menyokong LGBT.

Khairy berpendapat bahawa adalah wajar bagi Anwar untuk memberi ruang kepada Coldplay untuk beraksi di negara ini kerana ia merupakan perniagaan yang menguntungkan.

Baca lagi | Suara Mahasiswa Mencorak Masa Depan Parti Politik

Minat dan Ternanti-nanti Konsert Coldplay

Malah menurut KJ, dia juga menyatakan bahawa dia sendiri telah lama berharap untuk menonton konsert Coldplay, tetapi tidak mampu.

Shahril Hamdan, bekas ketua penerangan Umno yang berbual dengan Khairy dalam podcast tersebut, juga menyuarakan pendapatnya tentang konsert Coldplay.

Dia mengatakan bahawa dia sebelum ini meminati dan menonton konsert Coldplay ketika dia belajar di United Kingdom.

Namun, dia tidak berpuas hati dengan persembahan langsung mereka dan hanya menyukai dua album awal mereka.

Shahril juga mempersoalkan mengapa PAS tidak mengkritik atau membatalkan konsert-konsert besar lain
yang diadakan semasa parti itu berkuasa.

Baca lagi | Konsert Coldplay Malaysia: Perlu Hormat Dan Tidak Kibarkan Bendera LGBT – Caprice

Pas Berterusan Kempen Larangan ke Konsert Coldplay

Selain itu, tokoh ulama PAS, Ahmad Dusuki Abdul Rani turut menyuarakan pendapat yang mengaitkan beberapa bencana alam dengan konsert Coldplay dan menganggapnya sebagai peringatan daripada Allah.

Malah, Nasrudin Hassan yang merupakan Ahli jawatankuasa kerja PAS Pusat, juga ingin kerajaan membatalkan konsert Coldplay kerana ia dianggap tidak membawa sebarang kebaikan kepada negara, terutama kepada agama, dan rakyat.

Nasrudin juga mempersoalkan apakah niat kerajaan dalam tindakan tersebut sama ada ingin menyuburkan lagi budaya hedonisme dan songsang di negara ini.

Perbincangan ini terjadi setelah berita tentang konsert Coldplay di Malaysia menjadi kontroversi, dan Khairy dan Shahril, yang keduanya tidak lagi menjadi ahli Umno, menyuarakan pandangan mereka mengenai isu ini.

Read Previous

Ini 10 Tempat Menarik Di Perlis Yang Paling Best Untuk Anda Lawati

Read Next

Presiden Colombia Tarik Balik Kenyataan Kanak-Kanak Hilang Di Amazon Ditemui Hidup

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.