The Malaysia Post

Ketua Polis Perak: Bedah siasat ke atas mayat reput mendedahkan wanita maut dicekik, kes diklasifikasikan semula sebagai bunuh

Sebab kematian

Laporan bedah siasat ke atas mayat wanita reput yang ditemui berhampiran persimpangan lampu isyarat di Jalan Tambun di sini hari ini, mendedahkan wanita itu meninggal dunia akibat dicekik.

Ketua Polis Perak Datuk Mohd Yusri Hassan Basri berkata kes itu diklasifikasikan semula sebagai pembunuhan dan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

“Polis sedang menyiasat kes ini dari pelbagai sudut. Berdasarkan tatu di lengan dan jari, mayat yang sudah reput itu dipercayai wanita tempatan berusia 23 tahun. Telefon bimbit yang ditemui di tempat kejadian turut disahkan milik mangsa,” katanya dalam satu kenyataan malam ini.

Bantuan Awam

Mohd Yusri turut menggesa orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu supaya menghubungi Pegawai Penyiasat Kanan ASP Chua Sze Yuan dari Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh, melalui telefon bimbit 012-6195312, bagi membantu siasatan.

Hari ini, media melaporkan bahawa polis menemui mayat wanita yang reput di dalam semak ketika menyiasat kemalangan membabitkan sebuah kereta yang merempuh longkang pada 5.25 pagi hari ini.

Mohd Yusri berkata ketika polis tiba di tempat kejadian untuk menyiasat kemalangan itu selepas menerima maklumat, pihaknya menemui mayat reput di dalam semak kira-kira dua meter dari tempat kereta Proton Iswara Aeroback dipandu seorang lelaki dirempuh.

Baca lagi | Orang dalam Pakatan mengakui perpecahan pilihan raya negeri dan nasional mungkin menentangnya
Baca lagi | PM: Dokumen dekad platinum Angkatan Pertahanan Awam akan menjadi pemacu utamanya dalam dekad akan datang

Read Previous

PM: Dokumen dekad platinum Angkatan Pertahanan Awam akan menjadi pemacu utamanya dalam dekad akan datang

Read Next

Jalan panjang dan berliku ke PRU15 (atau bagaimana Malaysia mendapat tiga PM dalam satu penggal)

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.