The Malaysia Post

Identiti Wanita Ditemui Mati di Melaka Masih Misteri

Melaka, 27 September 2023 – Kes misteri kematian seorang wanita yang ditemui mati di Pantai Puteri, Tanjung Kling, Melaka pada 24 September masih belum dapat diselesaikan. Pihak berkuasa Polis Melaka baru-baru ini mengeluarkan gambar seorang wanita yang tidak dikenali yang ditemui mati, dalam usaha baru untuk mendapatkan maklumat daripada orang ramai untuk mengenal pasti identiti beliau.

Timbalan Ketua Polis Melaka Tengah, Penolong Pesuruhjaya Christopher Patit mengesahkan wanita berusia 20-an itu ditemui terapung di Pantai Puteri, Tanjung Kling pada 24 September lalu.

Usaha Mengenal Pasti Identiti

Menurut ACP Christopher Patit, wanita itu tingginya 1,57 cm, memiliki kulit yang cantik, wajah bujur dan rambut sepanjang bahu. Beliau ditemui memakai baju hitam bertuliskan “Majlis Bandaraya Bersejarah Melaka” dan Seluar ketika mayatnya ditemui oleh pengunjung pantai pada hari itu.

“Tiada dokumen pengenalan diri ditemui di tempat kejadian dan tiada apa yang kelihatan untuk mengenal pasti mayat di rumah mayat Hospital Melaka,” katanya pada Rabu (27 September).

Baca lagi | Ketua Polis Perak: Bedah siasat ke atas mayat reput mendedahkan wanita maut dicekik, kes diklasifikasikan semula sebagai bunuh

Tanda Imunisasi BCG

Menurut ACP Christopher Patit, wanita itu dipercayai penduduk tempatan, berdasarkan tanda imunisasi BCG (Bacillus Calmette Guerin) di lengan kirinya ketika mayatnya ditemui. Mayatnya juga ditemui terkubur terbalik di bawah pasir pantai ketika penemuan itu berlaku.

Tiada tanda-tanda kecederaan yang kelihatan pada tubuh wanita itu, dan polis telah tentatif mengklasifikasikan laporan polis mengenai penemuan mayat sebagai laporan kematian mendadak.

Kesimpulan

Kematian wanita yang ditemui di Pantai Puteri, Tanjung Kling, Melaka masih menjadi misteri. Polis telah mengambil langkah untuk mengenal pasti wanita itu dan menyelesaikan kes itu dengan segera. Kami merayu kepada orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkaitan kes ini supaya segera menghubungi Polis Melaka untuk membantu siasatan ini.

Dengan harapan bahawa lebih banyak maklumat akan muncul untuk membantu mengenal pasti wanita itu, kita semua boleh memainkan peranan dalam menyelesaikan misteri ini dan membawa keadilan kepada keluarga mangsa. Terus ikuti berita kemas kini ini untuk mendapatkan maklumat berita terkini.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Perikatan Nasional (PN) Gagal Menepati Janji Kerjasama dengan Barisan Nasional (BN) Pada PRU15

Read Next

Penyakit X Trending: Apa yang Anda Perlu Tahu

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.