The Malaysia Post

Essam Muhammad Sah Berkahwin Dengan Mizz Nina

Essam Muhammad, seorang penyanyi rap, penyair, dan aktivis masyarakat berbakat yang berpangkalan di Seattle Selatan, telah menumpukan bakatnya untuk menangani isu-isu penting yang datang dengan caranya sendiri.

Perjalanan Seni yang Gemilang

Perjalanan seninya ditandai dengan pencapaian dan sumbangan penting. Kerjaya muzik Essam mendapat momentum dengan keluaran album pertamanya, “12.12,” yang mempamerkan gaya unik dan penguasaan liriknya.

Kolaborasi dengan Petty Pro dan Album “Chapter20six”

Selepas kejayaan debut ini, dia bekerjasama dengan penerbit terkenal, Petty Pro, untuk album keduanya, “Chapter20six,” yang akan dikeluarkan pada awal 2020. Kedua-dua projek adalah unik kerana penggunaan eksklusif bunyi acapella mereka, yang mempamerkan keupayaan Essam untuk memikat hati pendengar dengan penyampaian vokal yang tulus dan lirik yang menggugah fikiran.

Baca lagi | 5 Band Malaysia Teratas Yang Anda Perlu Tahu

Impak Global dan Komuniti Tempatan

Di luar tayangan studio, impak Essam Muhammad sebagai seorang artis melangkaui komuniti tempatannya. Jemputan untuk membuat persembahan di benua yang berbeza telah membolehkannya berkongsi perjalanan dan ekspresi kreatifnya dengan pelbagai khalayak di seluruh dunia.

Mencipta Ruang untuk Penyair Muda

Menyedari kepentingan memupuk kreativiti dan ekspresi diri, Essam sedang giat berusaha untuk mewujudkan ruang yang selamat untuk penyair muda dalam komunitinya. Dengan menyediakan peluang kepada artis muda untuk berkongsi karya mereka dan berkembang, dia memperkasakan generasi akan datang untuk meninggalkan jejak mereka.

Baca lagi | Komplot dengan Jho Low, Penyanyi Rap The Fugees Disabit Bersalah Atas Tuduhan Jenayah

Pengumuman Perkahwinan Essam Muhammad dan Mizz Nina

Essam Muhammad berkahwin dengan Mizz Nina pada 15 Jun 2023. Dalam pengumuman perkahwinan mereka di Instagram, Mizz Nina mengumumkan bahawa dia telah pun selamat berkahwin dengan Essam Muhammad.

Mizz Nina adalah penyanyi dan penulis lagu terkenal yang mempunyai kehidupan peribadi yang penuh peristiwa sepanjang kerjaya muziknya yang terkenal. Dengan hari lahirnya yang ke-43 pada 1 Julai, dia kini memasuki lembaran baharu selepas perkahwinan terbarunya, menandakan dia yang kedua.

Konflik Perkahwinan Terdahulu

Sebelum ini, Mizz Nina pernah berkahwin dengan Noh Salleh, vokalis berbakat kumpulan rock indie Malaysia, Hujan. Mizz Nina telah mengalami kerumitan hubungan yang terkenal. Bagaimanapun, pada Ogos 2022, pasangan itu membuat keputusan sukar untuk berpisah dan bercerai secara sah, membawa Mizz Nina kepada permulaan baharu dalam kehidupan peribadinya.

Read Previous

Song Joong-Ki dan Katy Louise Saunders Umum Kelahiran Anak Pertama Mereka

Read Next

Siapa Cakap Perlis Tak Ada Tempat Makan Best? Ini 8 Tempat Makan Di Perlis Paling Sedap!

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.