The Malaysia Post

Elizabeth Tan dalam hiatus muzik

Penyanyi dan pelakon Malaysia, Elizabeth Tan, 28, memilih untuk menangguhkan pembebasan single terbarunya sehingga dia dapat membuat perjanjian dengan label Warner Music.

Menurut Elizabeth, agensi itu telah menolak untuk membebaskannya walaupun kontraknya telah berakhir pada bulan Februari, lapor Berita Harian.

“Secara teknikal, kontrak saya dengan Warner Music telah berakhir.

“Sebenarnya, permintaan untuk mengakhiri hubungan dengan Warner Music diajukan pada bulan Januari.

“Warner Music tetap diam dan menyebabkan saya mencari penasihat undang-undang untuk menangani perkara ini.”

Dia menyalahkan keheningan label muzik kerana tidak dapat mengatur aktiviti kerjayanya.

“Saya belum menerima surat kontrak hitam putih yang telah tamat dan kerana itu, saya tidak dapat mengatur aktiviti kerjaya saya kerana bimbang akan menghadapi masalah.

“Saya tidak mahu memulakan drama. Oleh kerana saya tidak mempunyai warna hitam dan putih, saya harus menangguhkan pembebasan lagu baru. “

Konflik antara pelakon Misteri Dilaila dan Warner Music timbul ketika dia menyerahkan surat peletakan jawatannya kepada agensi itu tahun lalu.

Elizabeth, yang nama sebenarnya Elizabeth Tan Su Mei, mendakwa bahawa rakaman untuk sepuluh lagu telah diselesaikan berdasarkan perjanjian dalam kontrak tetapi hanya empat single yang dirilis setakat ini.

Pelakon itu mengambil bahagian dalam sidang media maya untuk mempromosikan siri Gerak Khas Undercover yang dihasilkan oleh Skop Productions Sdn Bhd, yang akan ditayangkan di TV 3 pada pukul 10.30 malam pada hari Jumaat.

Penyanyi Knock Knock bagaimanapun mengatakan bahawa dia tidak akan membincangkan situasinya lebih jauh tetapi akan memberi masa kepada Warner Music untuk membuat keputusan, sambil menambah bahawa dia sekarang berminat untuk berlakon.

Elizabeth memainkan peranan sebagai Inspektor Elly, melakukan banyak urutan aksi sendiri tanpa bantuan dari aksi ganda, dengan lebam untuk membuktikannya.

Dia mengatakan bahawa dia bernasib baik kerana menjadi sebahagian daripada Gerak Khas dan berkongsi layar dengan pelakon berbakat seperti Datuk Rosyam Nor.

“Pada mulanya, saya gugup kerana saya tahu saya akan bekerjasama dengan Rosyam.

“Pada masa yang sama, saya menganggap diri saya bertuah kerana dapat bekerja dengan pelakon yang cemerlang seperti dia.

“Rosyam juga berkongsi pengetahuan dan pengalamannya dengan saya untuk bertindak dalam urutan aksi.”

Read Previous

Siasatan polis menunjukkan Paul Yong memperkosa pembantu rumah Indonesia

Read Next

Mahkamah Tinggi membebaskan Ahmad Maslan daripada tuduhan wang haram sebanyak RM2 juta

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.