The Malaysia Post

Eksport domestik bukan minyak Singapura meningkat 11.4 peratus pada Ogos

Eksport domestik bukan minyak (NODX) Singapura meningkat sebanyak 11.4 peratus tahun ke tahun pada Ogos, berikutan pertumbuhan 7 peratus pada Julai, Enterprise Singapore, sebuah agensi kerajaan, berkata pada Jumaat.

Ia adalah bulan ke-21 berturut-turut bagi NODX Singapura untuk melihat pertumbuhan tahun ke tahun, lapor Xinhua.

Dalam pecahan, NODX elektronik menurun sebanyak 4.5 peratus tahun ke tahun pada bulan Ogos, berikutan peningkatan 10.3 peratus pada bulan Julai. NODX bukan elektronik meningkat 16.9 peratus tahun ke tahun pada Ogos, berbanding kenaikan 6.1 peratus pada bulan sebelumnya.

Pada asas pelarasan musim bulan ke bulan, NODX Singapura menurun sebanyak 3.9 peratus pada Ogos kepada 17.1 bilion dolar Singapura (kira-kira AS$12.14 bilion), selepas pertumbuhan 1.4 peratus bulan sebelumnya.

Eksport semula bukan minyak (NORX) Singapura meningkat 15 peratus tahun ke tahun pada Ogos, berikutan pertumbuhan 24.6 peratus yang disemak pada bulan sebelumnya. NORX elektronik dan bukan elektronik berkembang.

Eksport minyak domestik Singapura berkembang sebanyak 72.2 peratus tahun ke tahun pada Ogos, selepas pertumbuhan 96.9 peratus pada Julai.

Read Previous

Bagaimana Busan sedang bersedia untuk menganjurkan rancangan BTS yang akan datang

Read Next

Anak-anak Ratu Elizabeth menjaga keranda dengan berjaga-jaga

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.