The Malaysia Post

Cardi B mengaku bersalah atas dua pertuduhan dalam kes pergaduhan kelab strip

Cardi B hari ini mengaku bersalah atas dua pertuduhan salah laku di mahkamah New York, mengelak daripada dipenjarakan dalam perjanjian yang menutup kes selama bertahun-tahun yang mendakwa dia terlibat dalam pergaduhan kelab strip.

Pada 29 Ogos 2018, Cardi B berada di Kelab Angels Strip di Queens apabila kumpulannya dilaporkan melontar botol, kerusi dan paip hookah, yang menurut polis menyebabkan kaki seorang pekerja wanita lebam.

Cardi B didakwa mengarahkan serangan ke atas dua beradik perempuan yang bekerja di kelab itu kerana salah seorang daripada mereka tidur dengan suaminya, penyanyi rap Offset.

Pengakuan bersalah penyanyi rap superstar itu kerana menyerang dan membahayakan secara melulu membolehkan ibu kepada dua anak itu mengelak daripada perbicaraan dan kemungkinan dipenjarakan. 10 pertuduhan lain yang dihadapinya telah ditolak.

Artis kelahiran Belcalis Almanzar melangkah masuk ke mahkamah di Queens dalam pakaian putih yang dipadankan dengan Louboutins padan dan sambungan kuku yang lebih panjang.

Kedua-dua salah laku itu akan dilepaskan secara bersyarat sebaik sahaja Cardi B melengkapkan 15 hari perkhidmatan masyarakat. Dia juga mesti membayar yuran mahkamah, dan menjauhkan diri daripada dua wanita yang membuat tuduhan selama tiga tahun.

Kembali ke SUV mewahnya selepas prosiding itu, penyanyi rap itu, bertanya bagaimana perasaannya, menyindir wartawan bahawa “Saya berasa seperti saya kelihatan baik.”

Pada sebelah petang, dia menyiarkan cerita Instagram yang ceria dari festival tahunan Feast of San Gennaro di Little Italy di Manhattan.

‘Teruskan’

Penolakan pantas itu menyusuli empat tahun bolak-balik antara pasukan guamannya dan pendakwa raya negeri, prosiding dibuat, seperti banyak kes mahkamah, oleh wabak itu.

Dia mempertaruhkan nasib yang jauh lebih serius.

Pada mulanya hanya menghadapi pertuduhan salah laku, penyanyi rap Bronx itu menolak perjanjian pengakuan awal daripada pejabat peguam daerah Queens.

Kemudian pada Jun 2019, juri besar mendakwa Cardi B atas tuduhan termasuk dua jenayah. Jika sabit kesalahan, dia berdepan hukuman penjara.

Rapper itu menjemput Drew Findling — yang dipanggil #BillionDollarLawyer yang telah mencipta nama mewakili bintang hip-hop di Georgia, dan baru-baru ini telah diupah oleh Donald Trump untuk mewakilinya dalam siasatan gangguan pilihan raya—untuk menyertai pasukan undang-undangnya.

Hari ini, Findling tersenyum lebar, memakai cermin mata hitam Wayfarer khasnya sambil memberitahu wartawan bahawa dia memakai sut Armani dengan kasut Versace.

“Dia akan dapat meneruskannya,” katanya mengenai Cardi. “Terdapat terlalu banyak perkara yang dia telah rancangkan untuk keluarganya, untuk kerjayanya, dan untuk masyarakat, dan dia hanya merasakan secara jujur bahawa perbicaraan juri selama tiga minggu akan menjadi gangguan daripada perkara yang kami rasa paling hebat. penting.”

Ditanya mengenai proses undang-undang yang panjang, rakan peguamnya Jeff Kern memberitahu wartawan “ia seperti perkara lain dalam hidup.”

“Seperti membuat kertas penggal anda di kolej, anda menyelesaikannya pada saat-saat akhir,” katanya. “Situasi keadaan, sifat binatang.”

Cardi B mesti melengkapkan perkhidmatan masyarakat selewat-lewatnya pada Januari 2023 atau berdepan hukuman penjara.

Dibesarkan di Bronx oleh bapa Dominican dan ibu Trinidad, peningkatan mendadak Cardi B bermula di media sosial pada zamannya sebagai penari telanjang, yang dirujuknya dalam usahanya memecah Bodak Yellow.

Read Previous

Ia adalah ‘penghormatan untuk berkongsi sepanjang tahun ini’ dengan Federer, kata Nadal

Read Next

Tony Fernandes: AirAsia ingin mengembangkan operasi Indonesia, Filipina

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.