The Malaysia Post

Bos City Guardiola menjemput Gundogan dan isteri untuk makan malam atau digugurkan

Menjatuhkan Ilkay Gundogan

Pengurus dan pemilik restoran Manchester City, Pep Guardiola bergurau bahawa dia akan menggugurkan Ilkay Gundogan sepanjang musim ini selepas isteri pemain tengah itu mengadu tiada tempat makan yang baik di bandar itu.

Isteri pemain Itali itu, Sara Arfaoui menjadi berita utama di England selepas berkata di Instagram bahawa dia gagal menemui restoran yang bagus di Manchester dan terdapat “makanan yang mengerikan di mana-mana”.

Komen itu menjadi muka depan akhbar tabloid Sun manakala Manchester Evening News tempatan melaporkan kemarahan di kalangan pengusaha restoran, dengan beberapa mempersoalkan di mana dia berada.

Guardiola, yang memiliki restoran tapas di bandar itu, diminta memberi reaksi pada sidang akhbar Jumaat menjelang perlawanan tuan rumah juara Liga Perdana City menentang Southampton pada hari Sabtu.

“Saya kecewa mereka masih tidak mencuba restoran saya (Tast). Itu menjengkelkan saya. Gundo tidak akan bermain seminit lagi untuk baki musim ini,” katanya sambil ketawa.

“Saya akan menjemput dia dan Gundo juga untuk pergi ke Tast. Sudah tentu mereka akan makan dengan betul.”

Baca lagi | Bajet 2023: Kerajaan berusaha untuk melanjutkan potongan cukai ke atas perbelanjaan penyenaraian selama tiga tahun lagi
Baca lagi | PM Ismail Sabri mendahului senarai penerima anugerah negeri Sarawak

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Bajet 2023: Kerajaan berusaha untuk melanjutkan potongan cukai ke atas perbelanjaan penyenaraian selama tiga tahun lagi

Read Next

Setiap hari 100,000 lagu baharu tiba pada perkhidmatan penstriman

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.