Blogger Papagomo, Parpukari, The Unspinners yang dinamakan di Mahkamah Tinggi sebagai sebahagian daripada cybertroopers Rosmah, di bayar sehingga RM5,000 setiap bulan

Bekas pegawai khas Datin Seri Rosmah Mansor hari ini telah mendedahkan kepada Mahkamah Tinggi bahawa blogger seperti Papagomo, Parpukari dan The Unspinners dibayar sehingga RM5,000 setiap bulan untuk mengurus reputasi dan imej bekas dari 2012 hingga 2018.

Datuk Rizal Mansor berkata ketiga-tiga mereka hanyalah sebahagian daripada senarai panjang blogger, pengguna Facebook dan individu yang membayar antara RM1,500 hingga RM5,000 setiap bulan daripada wang tunai RM100,000 yang dia terima dari Rosmah setiap bulan.

“Jumlah yang saya bayar kepada mereka semua berbeza-beza … Saya memberi Facebookers antara RM1,500 hingga RM2,000 sementara blogger dibayar RM3,000. “Saya memberi pemimpin pasukan seperti Papagomo RM5,000 setiap bulan,” katanya seperti dikutip kepada New Straits Times.

Dengan menyatakan kesediaannya untuk memberikan senarai semua orang yang menerima pembayaran ke mahkamah, dia mengatakan terdapat sekitar 12 hingga 15 blogger, 30 pengguna Facebook dan empat ketua pasukan yang menerima pembayaran te

J M Riaz

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

Read Previous

Sony akan Melancarkan Dua Model PlayStation 5 Musim Gugur ini

Read Next

Sektor pembinaan Malaysia mengalami kerugian sehingga RM11.6b sebulan sejak MCO

Langgan
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Lihat semua komen
0
Inginkan pendapat anda, sila komen.x
()
x