The Malaysia Post

Blackpink The Movie terlaris untuk pawagam acara pada tahun 2021

Blackpink

Credits: pinimg

Blackpink The Movie yang menampilkan kumpulan gadis K-pop yang popular Blackpink adalah penghasilan tertinggi untuk pawagam acara pada tahun 2021.

Pengumuman itu dibuat oleh pengedar, CJ 4DPLEX dan Trafalgar Releasing yang menambah bahawa mereka telah mencapai jumlah keseluruhan AS $ 4,8 juta (RM20 juta) dari bawah 100 wilayah.

Filem yang dilancarkan sebagai sebahagian daripada ulang tahun kelima Blackpink telah menyaksikan 500,000 kemasukan dari seluruh dunia menjadikannya jumlah kemasukan tertinggi untuk peluncuran pawagam acara pada tahun 2021.

Menurut Event Cinema Association, pawagam acara adalah ketika pawagam digunakan untuk menayangkan berbagai macam hiburan langsung atau pra-rakaman yang dikategorikan sebagai konten yang bukan filem tayangan.

Blackpink The Movie, yang tersedia dalam format teater khas seperti ScreenX, 4DX dan 4DX Screen, telah ditonton di lebih dari 3,400 pawagam filem dengan pertunjukan terhad.

Tarikh pelepasan selanjutnya dijangka untuk Asia ketika sekatan tempatan dicabut.

Pada malam pembukaannya pada 4 Ogos, filem ini mencapai tempat keenam di box office AS dan menghasilkan rata-rata kedua per layar tertinggi untuk pelepasan di lebih dari 100 skrin dan mendapat kemenangan terbaik oleh Disney’s Jungle Cruise.

Filem ini juga berjaya ke tempat nombor satu di Mexico pada malam pembukaan mereka dengan jumlah kumulatif kemasukan melebihi 120,000.

Filem ini mendapat tempat ketiga di hujung minggu di Turki, di belakang The Suicide Squad dan Fast & Furious 9 serta 15,000 kemasukan di Arab Saudi dengan jumlah keseluruhan AS $ 250,000 (RM1,06 juta).

Filem Blackpink adalah filem berdurasi satu jam 40 minit yang menampilkan empat ahli kumpulan – Jennie, Jisoo, Lisa dan Rose, yang merenungkan tahun-tahun mereka bersama dan memberi perhatian kepada persembahan langsung mereka.

Read Previous

Mengapa Biden tidak meninggalkan 2,500 tentera di Afghanistan?

Read Next

Muhyiddin akan memutuskan calon Bersatu untuk Kabinet PM Ismail

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here