The Malaysia Post

Blackpink sensasi K-pop akan datang ke Malaysia sekali lagi pada tahun 2023

Blackpink akan datang ke Malaysia

Konsert bertubi-tubi yang akan diadakan di Malaysia oleh bintang-bintang besar, seperti Billie Eilish dan Jay Chou, telah membuatkan ramai di antara kami bersemangat untuk melihat persembahan muzik kegemaran kami secara bersemuka lagi. Peminat K-pop kini boleh menyertai keseronokan, kerana salah satu kumpulan gadis terbesar dari Korea Selatan, Blackpink, membuat kepulangan yang sangat dinanti-nantikan ke Malaysia.


Mereka akan mengadakan konsert di Kuala Lumpur pada 4 Mac 2023.


Blackpink akan mengadakan konsert di Malaysia pada 2023

Malaysian BLINKS sedang menanti – kumpulan gadis empat keping, Blackpink, yang terdiri daripada ahli Jisoo, Jennie, Rosé, dan Lisa, akan menuju ke Malaysia untuk Jelajah Dunia Born Pink mereka pada 4 Mac 2023.

Kumpulan sensasi K-pop mendedahkan jadual jelajah dunia mereka di laman web rasmi dan akaun media sosial mereka. Mereka akan memulakan lawatan mereka di Seoul akhir tahun ini, dan singgah di bandar-bandar utama di seluruh dunia termasuk Los Angeles, London, dan Paris sebelum ke Malaysia awal tahun depan.


Bandar lain di Asia yang akan dilawati kumpulan itu termasuk Bangkok, Manilla, Singapura dan Jakarta.

Konsert di Malaysia itu dijangka berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil yang baru diubah suai, yang mempunyai anggaran kapasiti 87,411 orang.

Ini merupakan persembahan pertama kumpulan itu di Malaysia selepas wabak itu, dengan kunjungan terakhir mereka pada 2019 apabila mereka mengadakan konsert dua hari di Stadium Malawati, Shah Alam.

Pengumuman lanjut untuk jualan tiket dan kemas kini tempat akan dikeluarkan tidak lama lagi, jadi peminat pasti mahu terus melihat untuk mendapatkan kemas kini rasmi.

Album baharu selepas berehat selama dua tahun

Pengumuman jelajah dunia yang meluas ini dibuat kurang daripada dua minggu selepas Blackpink mengumumkan single kemunculan semula, bertajuk Pink Venom, yang akan dikeluarkan pada 19 Ogos 2022 selepas berehat selama dua tahun.

Bagi yang belum tahu, Blackpink memulakan kerjayanya pada tahun 2016 dan sejak itu telah berjaya dengan lagu-lagu dentuman mereka dan persembahan yang memberhentikan persembahan – lagu seperti How You Like That, Kill This Love dan DDU-DU DDU-DU mungkin membunyikan loceng. Mereka juga telah bekerjasama dengan artis antarabangsa, termasuk Selena Gomez dan Dua Lipa.

Walaupun rehat kumpulan itu telah membuatkan peminat lebih tidak sabar untuk kembali, setiap gadis telah menumpukan pada aktiviti solo untuk berhubung dengan peminat mereka – Jennie, Rosé, dan Lisa telah mengeluarkan single solo, manakala Jisoo mengambil bahagian dalam pertunjukan lakonan dalam drama. . Kumpulan itu juga mewakili jenama mewah sebagai duta global.

Baca lagi | Diwali, Kadei oleh Manchula di Taman Megah ini akan memuaskan keinginan ‘varuval’ daging kambing dan ‘kurma’ sumsum tulang anda

Baca lagi | Tengku Zafrul: Malaysia menjangka melaksanakan pendekatan percukaian dua tonggak pada 2024

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Tengku Zafrul: Malaysia menjangka melaksanakan pendekatan percukaian dua tonggak pada 2024

Read Next

Top 5 Jenama Paling Mahal di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.