The Malaysia Post

Bintang ‘Lightyear’ Chris Evans menggelar pengkritik perwakilan di skrin sebagai ‘bodoh’

Filem animasi baharu Walt Disney Co Pixar Lightyear menampilkan pasangan gay, langkah terbaharu syarikat itu untuk menunjukkan kumpulan yang kurang diwakili secara tradisional di skrin besar.

Pelakon Chris Evans, yang menyuarakan watak utama dalam Lightyear, bertepuk tangan untuk mencerminkan semua jenis orang dan berkata mereka yang bertindak balas secara negatif harus diabaikan.

“Kebenaran sebenar ialah orang-orang itu bodoh,” kata Evans dalam temu bual dengan Reuters Television menjelang penampilan sulung Lightyear di pawagam pada hari Jumaat.

“Setiap kali ada kemajuan sosial semasa kita bangun, kisah Amerika, kisah manusia adalah salah satu kebangkitan dan pertumbuhan sosial yang berterusan dan itulah yang menjadikan kita baik,” tambahnya.

Lightyear telah diharamkan di Emiriah Arab Bersatu kerana ia menggambarkan homoseksual, dan Disney tidak dapat mendapatkan kebenaran untuk menayangkan filem itu di 13 negara Timur Tengah dan Asia yang lain.

Filem ini adalah imaginasi Pixar tentang filem yang mengilhamkan versi mainan Buzz Lightyear yang dipaparkan dalam francais Toy Story yang terkenal.

Evans menyuarakan Buzz Lightyear, seorang renjer angkasa yang legenda. Rakan rapat Buzz dalam filem itu ialah seorang renjer angkasa wanita yang berkahwin dengan wanita lain. Adegan yang menunjukkan peristiwa penting dalam hubungan pasangan itu termasuk ciuman singkat.

“Selalunya akan ada orang yang takut dan tidak sedar serta cuba berpegang pada apa yang sebelum ini. Tetapi orang-orang itu mati seperti dinosaur, “kata Evans. “Saya fikir matlamatnya adalah untuk tidak mempedulikan mereka, mara ke hadapan dan menerima pertumbuhan yang menjadikan kita manusia.”

Penerbit Galyn Susman bertanya mengapa penonton “jangan lebih kecewa menunjukkan hubungan yang gagal.”

Baca Lagi | Bintang ‘Lightyear’ Chris Evans menggelar pengkritik perwakilan di skrin sebagai ‘bodoh’

Dalam Lightyear, “Kami mempunyai hubungan di sini yang berlangsung sepanjang hayat. Ia penyayang, ia menyokong dan ia menunjukkan kepada Buzz apa yang tidak dimilikinya dan itulah hakikatnya.

“Kita semua sepatutnya bertuah kerana mempunyai hubungan seperti itu dalam hidup kita,” tambahnya. ― Reuters

Read Previous

Tujuh kedudukan apabila Indonesia menempah tempat terakhir di pusingan akhir Piala Asia

Read Next

Bekas pegawai: Tangan langsung Najib dalam 1MDB sebagai menteri kewangan adalah luar biasa

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.