The Malaysia Post

Beri penghormatan yang sewajarnya kepada Messi, kata Koeman

Beri penghormatan yang sewajarnya kepada Messi, kata Koeman

Getty Images

Jurulatih Barcelona, ​​Ronald Koeman berkumpul di belakang Lionel Messi setelah pemain Argentina itu membuat persembahan vintage dalam kemenangan 2-1 ke atas Atletic Bilbao pada hari Ahad, beberapa jam selepas perincian penuh kontrak menguntungkan Messi diterbitkan di media Sepanyol.

Messi menjaringkan gol ke-650 untuk Catalans dengan sepakan percuma yang hebat untuk meletakkan Barca di depan menentang Athletic sementara Antoine Griezmann melanda pemenang setelah Jordi Alba menjaringkan gol sendiri untuk menarik tahap pelawat.

Hari itu dimulakan dengan surat kabar El Mundo yang mendedahkan jumlah perbelanjaan Barca untuk kontrak terakhir Messi dengan kelab itu, dan juga menyatakan bahawa kos perjanjian tersebut telah “merosakkan” Barca dengan menyebabkan krisis kewangan mereka sekarang.

“Saya tidak faham bagaimana ada orang yang dapat menghubungkan Messi dengan kehancuran Barca. Dia telah bertahun-tahun membuktikan kualitinya dan melakukan banyak perkara untuk kelab ini, membantunya memenangkan banyak piala penting, ”kata Koeman pada sidang akhbar.

Baca Lagi | Nicol David dari Malaysia semakin hampir untuk memenangi Atlet Terbesar Sepanjang Masa Sukan Dunia

“Siapa pun yang menerbitkan ini mempunyai niat buruk dan ingin menyebabkan kerosakan pada Barca. Tetapi kita harus bersatu dan fokus, kita harus melupakan apa sahaja yang telah diterbitkan. Tanpa Leo kita tidak akan berhasrat untuk menang dengan banyak.

“Kami telah lama tahu bahawa dia adalah pemain terbaik di dunia, dia telah melakukan banyak hal untuk kelab ini dan sangat menentukan. Kita harus menghormati semua yang telah dilakukan oleh Messi. “

Barca telah mengancam untuk menuntut El Mundo kerana menerbitkan maklumat sulit dan mengatakan bahawa mereka tidak bertanggungjawab untuk membocorkan kontrak itu ke surat khabar, walaupun Koeman mengatakan bahawa kelab perlu sampai ke dasar masalah ini.

“Sekiranya ini adalah seseorang dari kelab, mereka tidak dapat memiliki masa depan di sini,” tambahnya.

Juga pada hari Ahad, Presiden La Liga Javier Tebas menyifatkan penerbitan kontrak itu sebagai kewartawanan sensasional, sambil menambah bahawa Barca mengalami masalah kewangan kerana pandemi coronavirus dan bukan kerana kontrak Messi.

Liverpool telah menyetujui perjanjian untuk menandatangani pemain tengah Ben Davies dari pasukan Championship Preston North End, lapor Sky Sports, dengan juara Liga Perdana Inggeris tidak mempunyai pilihan dalam pertahanan di tengah krisis kecederaan. Laporan itu menambah bahawa Liverpool akan membayar Preston sekitar £ 2 juta (RM11.1 juta) untuk pemain berusia 25 tahun itu, yang kontraknya di bahagian kedua berakhir pada bulan Jun. Perjanjian itu akan selesai pada tarikh akhir pemindahan pada hari Isnin.

Read Previous

Tentera Myanmar mengisytiharkan keadaan darurat selama satu tahun

Read Next

Bekas-AG mengatakan Nurul Izzah menyatakan ketidakpercayaan keluarga terhadap Dr Mahathir

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here