The Malaysia Post

Berapa Harga Anda

Laman Web Lelongan Dating Dalam Talian

Pada April 2010, What’s Your Price telah dilancarkan. What’s Your Price ialah tapak web lelongan temu janji dalam talian yang telah membantu lebih 650,000 lelaki dan wanita mendapat pengalaman temu janji yang menarik dan inovatif.

Inilah premisnya. Wanita meletakkan banyak kerja untuk bersedia untuk tarikh. Mereka perlu membeli alat solek, pakaian yang cantik, merapikan rambut, menjaga keadaan ketat di gim. Mereka menghabiskan banyak masa, wang dan usaha untuk kelihatan baik untuk lelaki.

What’s Your Price merasakan bahawa wanita ini harus diberi pampasan atas usaha mereka. Di sinilah bahagian lelongan perkara masuk. Lelaki (dan ya ini boleh menjadi sebaliknya) boleh menghantar tawaran untuk tarikh pertama.

Apakah tawaran? Tawaran ialah perjanjian untuk membayar masa wanita itu pada tarikh anda. Bunyi seperti pengiring? Walaupun ia serupa, pemilik tapak mengatakan ia tidak dekat.

Mereka mengatakan bahawa ia membolehkan lelaki untuk sampai ke barisan hadapan dan memberitahu wanita bahawa mereka mengambil serius tentang tarikh tersebut. Ia membolehkan mereka membuktikan nilai dan komitmen mereka dari hari pertama.

Pada zaman dahulu, lelaki akan membawa persembahan kepada bapa wanita untuk mencuba dan mendapatkan tarikh. What’s Your Price hanya membuangnya ke sekolah lama.

Bagaimana ia berfungsi

 1. Dapatkan Perhatian
  Daftar (percuma!) dan isi profil anda. Letakkan gambar terbaik anda ke hadapan dan tawarkan beberapa fakta menarik. Profil lengkap mendapat hasil terbaik!
 2. Terima atau Minta Tawaran Tarikh
  Tunggu Ahli Pemurah menghantar Tawaran Tarikh WYP kepada anda atau buat langkah pertama dan minta satu. Apabila anda menerima tawaran, anda boleh menerima, menolak atau menghantar tawaran balas!
 3. Berkenalan
  Apabila Tawaran Tarikh WYP diterima, Ahli Pemurah membuka kunci perbualan dan perancangan tarikh boleh dimulakan!
 4. Tunaikan Sesuatu yang Baharu
  Membuat hubungan dengan seseorang yang baru adalah menarik. WhatsYourPrice memberi anda peluang untuk mengalami semua perasaan temu pertama yang hebat-dan mendapat bayaran. Ia menang-menang!

Kredit
Anda membeli kredit pada Berapa Harga Anda untuk digunakan untuk berkomunikasi dengan ahli lain. Ini adalah menggantikan yuran langganan biasa yang anda tidak akan dapati di tapak ini.

Menyertai adalah percuma sepenuhnya dan anda hanya akan membayar apabila anda pergi untuk menutup perjanjian tarikh. Setelah perjanjian tarikh diterima, anda akan menebus beberapa kredit anda untuk membuka kunci komunikasi dengan gadis itu.

Itu sahaja yang anda akan bayar di tapak. Anda berdua akan bercakap dan menetapkan masa dan tempat untuk tarikh tersebut.

Membayar untuk Tarikh di WhatsYourPrice.com

Jika anda tidak mengetahui sepenuhnya cara ini semua berfungsi, kami mengesyorkan anda menyemak ulasan kami tentang Harga Anda di mana kami memecahkan segala-galanya dan menjadikannya jelas. Perkara yang ingin kami bincangkan di sini ialah cara anda membayar tarikh di WhatsYourPrice.com setelah perjanjian dibuat.

Apabila anda membida tarikh, anda tidak membida amaun yang akan anda belanjakan pada tarikh tersebut. Anda membida apa yang sebenarnya anda akan bayar gadis itu untuk masanya dan kerja yang dia perlu lakukan untuk membuat persediaan untuk tarikh itu.

Ini boleh menjadi sebarang jumlah, tetapi kebanyakan tarikh adalah antara $50 dan $200. Apa-apa sahaja mengenai perkara ini sepatutnya menjadi tanda merah bahawa gadis itu hanya mencari wang dan tidak benar-benar bekerjasama dengan semangat idea What’s Your Price. Laman web ini melaporkan bahawa tarikh purata ialah $125.

Wang ini tidak dibayar di tapak. Ia dibayar secara tunai kepada gadis itu apabila anda mempunyai tarikh anda. Apa yang dicadangkan oleh tapak ialah anda membayar (atau mengumpul) separuh daripada wang di hadapan dan separuh lagi pada penghujung tarikh.

Jika anda mempunyai sebarang masalah dengan pengumpulan wang atau pembayaran, anda boleh menghubungi tapak tersebut dan memberitahu mereka. Mereka akan mengendalikan perkara secara dalaman dan kemungkinan besar akan mengharamkan ahli seumur hidup daripada tapak tersebut.

Di samping membayar gadis itu untuk tarikh itu, anda juga dijangka membayar untuk tarikh tersebut. Jika itu makan malam, anda membayar untuk makan malam.

Jika itu minuman, harapkan untuk mengambil tab. Tarikh-tarikh itu tidak perlu gila dan rumit tetapi perlu diingat bahawa ia tertera betul-betul di laman web What’s Your Price bahawa pembida dijangka menanggung kos tarikh tersebut. Ini menghapuskan kerusi muzik resit janggal yang berlaku menjelang penghujung tarikh.

Baca Lagi | PRU15: PAS bertanding di bawah logo sendiri di Kelantan, Terengganu dan Kedah

Baca Lagi | Ahmad Zahid: Ismail Sabri kekal sebagai calon PM Umno

Read Previous

Ahmad Zahid: Ismail Sabri kekal sebagai calon PM Umno

Read Next

Pelakon terkenal Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.