The Malaysia Post

Apple One, Apple Music dan Apple TV+ mendapat kenaikan harga di Malaysia


Pelan langganan asas Apple One untuk Individu kini berharga RM29.90/bulan iaitu RM10 lebih daripada sebelumnya.

Apple One

Pengguna Apple perlu membayar lebih setiap bulan kerana pakej langganan Apple One mendapat kenaikan harga sehingga RM10.

Syarikat Cupertino

Ini tidak sepatutnya mengejutkan kerana syarikat Cupertino baru-baru ini telah menaikkan harga untuk barisan iPhone dan iPadnya, kerana Ringgit kini didagangkan pada RM4.74 kepada satu dolar AS.

Apple One kini bermula dari RM29.90/bulan

Harga langganan Apple One baharu.

Pelan langganan asas Apple One untuk Individu kini berharga RM29.90/bulan iaitu RM10 lebih daripada sebelumnya. Ia termasuk Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade dan iCloud+ dengan storan 50GB.

Harga langganan Apple One lama.

Sementara itu, langganan untuk pilihan Apple One Family yang membolehkan anda berkongsi sehingga 5 orang telah meningkat sebanyak RM6 daripada RM33.90/bulan kepada RM39.90/bulan. Ia juga termasuk Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade dan iCloud+ dengan storan 200GB. Harga untuk pilihan Premier tertingginya telah meningkat sebanyak RM9 daripada RM69.90/bulan kepada RM78.90/bulan. Pilihan Premier berkongsi faedah yang sama tetapi dengan storan iCloud 2TB yang lebih besar dan ia juga mendapat Fitness+.

Walaupun kenaikan harga, masih lebih murah untuk mendapatkan bundle Apple One jika anda menggunakan sekurang-kurangnya dua perkhidmatan Apple. Untuk Apple One Individual, anda boleh menjimatkan RM41/bulan dengan pakej berbanding melanggan keempat-empat perkhidmatan secara individu.

Kenaikan harga untuk Apple Music dan Apple TV+

Melihat kepada perkhidmatan Apple individu, terdapat kenaikan harga yang ketara untuk Apple Music dan Apple TV+. Pelan individu Apple Music telah meningkat daripada RM14.90/bulan kepada RM16.90/bulan manakala pilihan keluarga telah meningkat daripada RM22.90/bulan kepada RM25.90/bulan. Itu RM1 lebih daripada Spotify yang berharga RM15.90/bulan untuk individu dan RM24.90/bulan untuk keluarga.

Nasib baik, tiada perubahan untuk pilihan Apple Music Student yang masih ditawarkan pada harga RM8.90/bulan.

Jika anda menonton Apple TV+, anda akan melihat untuk membayar tambahan RM10/bulan kerana Apple telah meningkatkan langganan bulanan daripada RM19.90/bulan kepada RM29.90/bulan. Apple masih menyediakan Apple TV+ 3 bulan percuma apabila anda membeli peranti baharu dan menebus tawaran itu dalam masa 90 hari.

Tiada semakan untuk iCloud dan Apple Arcade

Apple belum menyemak semula harga untuk storan awan iCloud+nya. Pelan asas 50GB masih berharga RM3.90/bulan manakala pilihan 200GB berharga RM11.90/bulan. Pilihan 2TB tertinggi masih berharga RM39.90/bulan. Sementara itu, Apple Arcade yang menawarkan akses tanpa had kepada lebih 200 permainan masih berharga RM19.90/bulan.

Baca Lagi | Kunjungi pasar pagi Taman Gembira untuk ‘apom’, ‘ban chean kuih’, ‘ma kiok’ dan ‘popiah’

Baca Lagi | The Chow Kit — An Ormond Hotel: Tempat untuk pengembara kontemporari, masakan Melayu yang halus atau perhimpunan istimewa akhir tahun

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

The Chow Kit — An Ormond Hotel: Tempat untuk pengembara kontemporari, masakan Melayu yang halus atau perhimpunan istimewa akhir tahun

Read Next

Petua Mesti Tahu Buat Duit Dengan TikTok Anda

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.