The Malaysia Post

Apple iOS 17: Ini 10 Ciri iPhone Baru Yang Menarik

Selepas berbulan-bulan ujian, kemas kini ini ditetapkan untuk diturunkan pada 18 September 2023, untuk iPhone Xs dan model yang lebih baharu. Kami telah mengumpulkan 10 ciri teratas yang boleh anda nantikan:

1. Siap Sedia: Sidekick Pengecasan Anda

iOS 17 memperkenalkan StandBy, paparan skrin penuh yang direka untuk ketika iPhone anda dicas di meja malam, kaunter dapur, atau meja anda. Ia menawarkan maklumat glanceable, termasuk jam, kalendar, ramalan cuaca, kawalan muzik, widget, dan banyak lagi. Ia juga menyokong aktiviti langsung, Siri, panggilan masuk, dan pemberitahuan yang lebih besar. Selain itu, ia berfungsi dengan lancar dengan paparan sentiasa aktif iPhone 14 Pro.

2. Hubungi Poster: Panggilan Masuk Peribadi

Dengan iOS 17, anda boleh membuat poster kenalan peribadi yang muncul apabila anda menerima panggilan pada iPhone orang lain. Sesuaikan dengan foto atau Memoji anda, bersama dengan warna fon dan latar belakang. Ciri ini berfungsi bukan sahaja dengan aplikasi telefon terbina dalam tetapi juga dengan aplikasi panggilan pihak ketiga.

3. NameDrop: Perkongsian Kenalan Mudah

NameDrop memudahkan perkongsian maklumat hubungan. Hanya membawa iPhone anda rapat bersama-sama, pilih butiran yang anda ingin berkongsi, dan juga bertukar-tukar Poster kenalan. Ia sangat memudahkan anda untuk berhubung dengan orang lain.

Baca lagi | 6 Cara Betulkan iPhone Terperangkap Pada Logo Apple

4. Mel Suara Langsung: Transkripsi Masa Nyata

Mel Suara Langsung menyediakan transkripsi masa nyata kerana seseorang meninggalkan mel suara kepada anda. Sekiranya penting, anda boleh mengambil panggilan semasa mereka meninggalkan mesej mereka. Panggilan Spam ditolak serta-merta, jadi anda hanya mendapat perkara yang penting.

5. Leret untuk membalas dalam iMessage

Dalam apl Mesej, Leret Pantas ke kanan membolehkan anda menghantar balasan sebaris. Ini adalah kaedah yang berguna untuk membalas mesej dalam sekejap.

6. Widget Interaktif: Lebih Banyak Kawalan

Kini, anda boleh menikmati widget interaktif pada skrin utama anda, Skrin Kunci dan paparan siap sedia baharu. Mereka menawarkan fungsi serba boleh, seperti menandakan peringatan sebagai selesai, mengawal aksesori aplikasi rumah anda, dan banyak lagi. Aplikasi pihak ketiga juga akan menyokong ciri ini tidak lama lagi.

7. Pembetulan Automatik Yang Lebih Baik: Menaip Lebih Pintar

iOS 17 memperkenalkan model Bahasa canggih untuk ramalan perkataan, sangat meningkatkan pembetulan automatik. Ia belajar dari tabiat menaip anda dan memberikan cadangan teks ramalan semasa anda menaip, membantu anda menaip dengan lebih tepat.

Baca lagi | iPhone 15 Pro vs. iPhone 14 Pro: Mana yang Patut Anda Pilih?

8. Peta Apple di luar talian: navigasi tanpa rangkaian

Anda kini boleh memuat turun peta untuk kegunaan luar talian dengan Peta Apple. Ciri ini membolehkan navigasi belokan demi belokan, anggaran waktu ketibaan, dan kemampuan untuk mencari tempat walaupun anda tidak tersambung ke rangkaian selular atau Wi-Fi.

9. Laci pelekat: semua pelekat di satu tempat

Laci pelekat baru menggabungkan pelekat Langsung, Emoji, Memoji, dan pek pelekat iMessage di satu tempat. Anda bahkan boleh membuat pelekat langsung dengan menyentuh dan menahan objek dalam foto.

10. “Siri” adalah semua yang anda perlukan

Mengaktifkan Siri lebih mudah daripada sebelumnya. Daripada mengatakan” Hai Siri”,” Siri ” yang sederhana akan melakukan silap mata. Selain itu, anda boleh mengeluarkan berbilang arahan berturut-turut tanpa mengulangi “Siri.”

Bersedia untuk perubahan ini menarik sebagai iOS 17 mengubah pengalaman iPhone anda. Kemas kini akan tersedia sekitar jam 10 pagi Waktu Pasifik / 1 petang Waktu Timur pada 18 September. Untuk memasangnya, pergi ke apl Tetapan, navigasi ke umum dan pilih Kemas kini perisian. Nikmati iOS baru!

Read Previous

JKNS Membantah Tuduhan ‘Penculikan Bayi’ di Hospital Sabah

Read Next

Tindakan ‘No Action, Talk Only’ Kerajaan Madani – Syed Saddiq

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.