The Malaysia Post

6 Cara Betulkan iPhone Terperangkap Pada Logo Apple

Jika iPhone anda tersekat pada logo Apple

Jika anda mempunyai iOS 13 atau lebih baru, dan cuba memulihkan iPhone anda daripada sandaran atau cuba memindahkan iPhone anda daripada peranti sebelumnya, anda mungkin melihat logo Apple dan bar kemajuan pada skrin anda selama lebih daripada satu jam. Belajar apa yang perlu dilakukan.

Jika anda menghadapi masalah di atas, ikut langkah ini:

Pastikan bar kemajuan pada skrin iPhone anda tidak bergerak selama sekurang-kurangnya satu jam.

Jika bar kemajuan tidak bergerak selama lebih daripada satu jam, sambungkan peranti anda ke komputer, kemudian masukkan peranti anda ke dalam mod pemulihan dengan langkah berikut:
iPhone 8 dan lebih baharu: Tekan dan lepaskan butang Naik Kelantangan. Tekan dan lepaskan butang Kurangkan Kelantangan. Tekan dan tahan butang Sisi. Terus tahan butang Sisi sehingga anda melihat skrin mod pemulihan.

Baca Lagi | Bagaimana Merancang Perjalanan Terbaik ke Hat Yai

Baca Lagi | Bagaimana Mendapatkan Wang Dalam Talian di Malaysia

iPhone 7 dan iPhone 7 Plus:

Tekan dan tahan kedua-dua butang Kurangkan Kelantangan dan butang Tidur/Bangun. Terus tahan butang Kelantangan Turun sehingga anda melihat skrin mod pemulihan.

iPhone 6s dan lebih awal:

Tekan dan tahan kedua-dua butang Tidur/Bangun dan butang Utama. Terus tahan butang Utama sehingga anda melihat skrin mod pemulihan.

Pada Mac dengan macOS Catalina 10.15 atau lebih baru, buka Finder. Pada Mac dengan macOS Mojave 10.14 atau lebih awal, atau pada PC, buka iTunes. Apabila diminta untuk mengemas kini atau memulihkan, pilih Kemas kini. Ini akan mengemas kini peranti anda kepada versi terkini iOS. Jika anda memilih Pulihkan, ia akan memadamkan iPhone anda.

Read Previous

Bagaimana Mendapatkan Wang Dalam Talian di Malaysia

Read Next

Panduan Michelin Kuala Lumpur dan Pulau Pinang 2023

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.