The Malaysia Post

Anwar: Muhyiddin belum memberi respons kepada saya

Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mendedahkan bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak menanggapi pelawaan untuk bergabung dengan “kerajaan baru yang akan segera dibentuk” kerana dia menegaskan bahawa kerajaan beliau telah jatuh.

Anwar mengulangi desakannya bahawa pemerintahan Muhyiddin telah runtuh setelah mengaku memiliki majoriti meyakinkan lebih dari 120 anggota parlimen.

Pemimpin pembangkang persekutuan itu belum mendedahkan berapa banyak anggota Parlimen yang kononnya berada di kemnya sehingga hari ini.

“Saya telah mengirimnya dahan zaitun untuk mengatakan bahawa kita dapat membincangkan dan menampung apa yang difikirkan perlu tetapi pada hari ini tidak ada respons,” katanya ringkas di sini.

Pada 23 September, Anwar telah menyampaikan undangan kepada Muhyiddin untuk bergabung dengan “kerajaan baru yang akan segera dibentuk” yang bertujuan untuk memastikan perubahan pemerintahan yang lancar dan damai.

Dia kemudian mengaku memiliki cukup dukungan di Dewan Rakyat dengan mayoritas anggota parlemen yang “kuat dan meyakinkan” dikatakan akan menyokongnya dalam usaha untuk menjatuhkan pemerintahan PN.

Read Previous

Kementerian Kewangan menafikan meluluskan pinjaman untuk mana-mana syarikat penerbangan

Read Next

Khazanah mengatakan Firefly boleh menjadi syarikat penerbangan nasional baru Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.