The Malaysia Post

Anwar Ibrahim slams PBB’s Abd Karim for his ‘sifar kerusi untuk PKR’ remark

Parti Keadilan Rakyat (PKR) national president Datuk Seri Anwar Ibrahim has slammed Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) vice-president Datuk Seri Abdul Karim Rahman Hamzah for his “zero seat for PKR” prediction, saying it’s a sign of arrogance.

“Keyakinan adalah satu perkara, kesombongan adalah satu lagi. Orang yang terlalu lama berkuasa dan mengumpul terlalu banyak kekayaan cenderung menjadi sangat angkuh, dan saya akan menasihati rakan-rakan saya khususnya dalam Keadilan, untuk menunjukkan sikap rendah diri, bekerja keras dan mencapai keputusan yang diinginkan,” katanya kepada pemberita di akhbar. persidangan yang diadakan di PKR Cabang Bandar Kuching malam tadi.

Abdul Karim baru-baru ini meramalkan bahawa PKR akan memenangi sifar kerusi pada pilihan raya Sarawak ke-12 akan datang pada 18 Disember.

“Saya tahu ia (PKR) adalah parti yang agak miskin, kita tidak mempunyai tauke-tauke balak besar Sarawak untuk menyokong kita, tidak seperti parti lain. Jadi, kita akan terus melakukan ini, untuk menarik sentimen rakyat dan dalam hubungan berbilang kaum, Bumiputera, Cina dan lain-lain di negeri ini,” tambah Anwar.

Beliau berkata PKR akan meneruskan usahanya, yang tidak semestinya satu tugas yang mudah kerana tiada sokongan daripada ‘tauke-tauke besar’.

Beliau menegaskan bahawa rakyat mesti membuat keputusan, bukan hartawan kayu, kerana mana-mana parti yang menang, syarikat taikun kayu akan mendapat manfaat.

Baca Lagi | Anwar Ibrahim slams PBB’s Abd Karim for his ‘sifar kerusi untuk PKR’ remark

“Ini perlu dihentikan demi kepentingan rakyat Sarawak,” katanya.

Turut hadir pada sidang media itu ialah pengarah pilihan raya PKR Sarawak Dominique Ng dan anak perempuannya Cherishe Ng yang merupakan calon PKR termuda pilihan raya ini, berusia 24 tahun, yang akan bertanding di kerusi DUN Batu Lintang.

Read Previous

DAP Sarawak menyerahkan senarai akaun media sosial yang digunakan oleh cybertroopers kepada SKMM

Read Next

Zii Jia meneruskan perarakan manakala Hendrawan bergelut dengan vertigo

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.