The Malaysia Post

Al Pacino Wajib Bayar RM139,000 Sebulan untuk Sokong Anak Barunya

Al Pacino, pemenang Oscar yang berusia 83 tahun, kini sedang berdepan dengan tekanan kewangan dalam menyokong anak lelakinya yang masih bayi. Beliau menyambut kelahiran anak lelaki, Roman, bersama Noor Alfallah pada tahun ini. Dokumen mahkamah yang diperolehi oleh Entertainment Tonight mendedahkan bahawa Al Pacino diarahkan untuk membayar “asas” sebanyak US$30,000 (RM139,000) setiap bulan kepada ibu Roman, yang berusia 29 tahun.

Kewajipan Kewangan Pacino

Selain daripada bayaran bulanan itu, bintang Heat ini juga diarahkan untuk membayar sejumlah US$110,000 sebagai bayaran pendahuluan kepada Alfallah, yang dikaitkan dengannya sejak tahun 2022. Bergantung kepada pendapatan beliau pada tahun ini, beliau mungkin perlu membayar tambahan sebanyak US$90,000 menjelang akhir tahun.

Sokongan Pendidikan untuk Anak

Selain itu, Al Pacino juga diwajibkan untuk menyumbang sebanyak US$15,000 setiap tahun ke dalam dana pendidikan anak lelakinya yang berusia empat bulan.

Tanggungjawab Perbelanjaan Perubatan

Bintang Scent Of A Woman ini juga perlu menanggung keseluruhan kos perubatan yang tidak dilindungi oleh insurans. Ini termasuk semua perbelanjaan perubatan yang berkaitan dengan keperluan Roman.

Walaupun Alfallah telah memohon hak jagaan fizikal penuh pada bulan September, dan kedua-dua pihak telah mencapai perjanjian pada bulan lalu, termasuk jadual lawatan, wakil Al Pacino memberitahu ET bahawa mereka “masih bersama”.

Baca lagi | Anak Perempuan Saddam Hussein Dihukum Penjara 7 Tahun

Perwakilan Menjelaskan Status Hubungan

Stan Rosenfeld, yang berbicara kepada ET pada bulan Oktober, berkata bahawa motivasi di sebalik tuntutan Alfallah “adalah soalan untuk Noor”. Beliau juga menambah bahawa “Al dan Noor telah berjaya bekerjasama dan mencapai persetujuan berkaitan anak mereka, Roman.”

Kehidupan Keluarga Pacino

Selain Roman, Al Pacino mempunyai tiga anak lagi. Dia mempunyai seorang anak perempuan, Julie, 33 tahun, dengan bekas isterinya, Jan Tarrant. Beliau juga mempunyai sepasang anak kembar, Olivia dan Anton, yang berusia 22 tahun, dengan Beverly D’Angelo.

Kejutan Menjadi Bapa Lagi pada Usia Emas

Berita bahawa Al Pacino menjadi bapa sekali lagi pada usia yang lebih sesuai untuk menjadi seorang datuk muncul pada akhir Mei, hampir serentak dengan berita serupa mengenai rakan sekerjanya dalam filem “Heat” dan “The Irishman,” Robert De Niro. Pada bulan April, bintang “Killers Of The Flower Moon” yang berusia 80 tahun menyambut kelahiran anak ketujuhnya, seorang bayi perempuan bernama Virginia, dengan kekasihnya, Tiffany Chen.

Dengan perincian kewangan yang diberikan oleh mahkamah, Al Pacino perlu memastikan kelangsungan hidup anaknya yang baru lahir, sambil menjaga komitmen kewangan kepada ibunya, Noor Alfallah. Semoga segala perjanjian ini akan memberi manfaat kepada mereka dan terutamanya anak Roman dalam masa depan.

Read Previous

Saifuddin Gesa Penyelesaian Isu Kanak-Kanak Tanpa Kewarganegaraan

Read Next

Perlawanan Sengit Antarabangsa di China Masters – Lee Zii Jia vs. Ng Tze Yong

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.