The Malaysia Post

Aidilfitri Kukuhkan Kesepaduan UMNO – Johari

KUALA LUMPUR – Naib Presiden Umno, Datuk Seri Johari Abdul Ghani berharap perayaan Hari Raya Aidilfitri tahun ini dapat memperkuatkan kesatuan dan persatuan di kalangan pemimpin dan ahli Umno di seluruh negara.

Beliau menyatakan bahawa pengukuhan ini sangat penting untuk menyediakan parti menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) yang dijadualkan selepas Aidilfitri ini, dan juga Pilihan Raya Umum Ke-16 (PRU-16) pada masa akan datang.

Ucapan Bermakna Johari

“Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya dan memohon maaf atas segala kesilapan yang pernah dibuat kepada ahli-ahli Umno terutamanya selepas kita menyelesaikan pemilihan parti.

Baca lagi | Keselamatan Warga Malaysia Diutamakan – Kedutaan Sudan

“Kita semua perlu berpadu dan bersatu, saling memaafkan antara satu sama lain dan menumpukan sepenuh perhatian kepada PRN dan PRU akan datang,” katanya seperti yang dipetik daripada portal Umno Online pada semalam.

Selain itu, Johari, yang juga Ahli Parlimen Titiwangsa turut mengingatkan mereka yang akan pulang ke kampung halaman supaya memandu dengan berhemah semasa pulang beraya.

“Saya juga ingin mengingatkan kepada mereka yang akan pulang ke kampung halaman untuk mengambil langkah berjaga-jaga semasa memandu di jalan raya. Walau bagaimanapun, keselamatan adalah lebih penting daripada segalanya,” katanya.

Perhimpunan Agung Umno (PAU) 2023

Pada 18 Mac lalu, Umno telah mengadakan pemilihan dalaman parti di mana Johari telah dipilih untuk mengisi tiga slot jawatan Naib Presiden Umno bagi penggal 2023-2026, dalam saingan lapan penjuru.

Baca lagi | Influenza Lebur Impian Pearly Untuk Beraksi

Setiausaha Agung Umno, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki dalam kenyataannya sebelum ini menyatakan bahawa parti itu akan mengadakan Perhimpunan Agung Umno (PAU) 2023 pada 7 hingga 10 Jun 2023 sebagai persediaan menghadapi PRN.

Beberapa pihak sebelum ini meramalkan bahawa PRN di enam negeri iaitu Selangor, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Kelantan, Kedah dan Terengganu dijangka diadakan pada sekitar Jun atau Julai ini.

Sementara itu, Perhimpunan Agung Umno yang dijadualkan pada bulan Jun nanti diharapkan dapat memberikan pemikiran dan strategi yang baru bagi memperkasakan parti tersebut dalam menghadapi PRN dan PRU akan datang.

Sebagai sebuah parti yang telah lama menghuni pentas politik Malaysia, Umno diharapkan dapat terus memainkan peranannya sebagai sebuah parti politik yang berintegriti dan berperanan penting dalam pembangunan negara.

Read Previous

Keselamatan Warga Malaysia Diutamakan – Kedutaan Sudan

Read Next

4 Salon Kecantikan di Malaysia dengan Teknologi Mikrodermabrasi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.