The Malaysia Post

Ahli silap mata Malaysia Andrew Lee mengorak langkah di Amerika

Andrew

Credits: yimg

Ahli silap mata terkemuka Malaysia, Andrew Lee membuat penampilan pertamanya di televisyen Amerika pada 13 Jan 2022 ketika dia melakukan helah membaling pisau dengan mata tertutup dalam episod musim kedua “Go-Big Show”.

Persembahan ini menyaksikan Lee melemparkan pisau ke atas papan yang digantung pada leher penyanyi rap Amerika T-Pain dengan bantuan penyanyi Amerika Nettles, yang merupakan juri di Go-Big Show rangkaian TBS bersama pelakon Rosario Dawson dan ahli gusti Cory Rhodes.

Persembahan Lee akan meletakkannya di atas pentas untuk pusingan seterusnya pertunjukan bakat yang keterlaluan ini kerana dia telah disenaraikan lebih tinggi oleh semua hakim terhadap aksi lempar kapak rakan pesaingnya Joe White.

Dalam satu kenyataan, Lee berkata bahawa sebelum jemputan istimewa ini untuk menjadi sebahagian daripada 20 pesaing di Pameran Go-Big, dia telah memutarkan persembahan ajaibnya untuk merangkul arena dalam talian kerana wabak Covid-19 telah menyebabkan semua pertunjukan secara peribadi dibatalkan.

“Saya gembira untuk mengatakan bahawa saya telah membuat lebih 650 rancangan melalui Zoom dan turut mengadakan persembahan maya untuk menceriakan kakitangan ramai pelanggan korporat antarabangsa yang pulang ke rumah.

“Dengan persembahan dalam talian, saya kini boleh menikmati yang terbaik daripada kedua-dua dunia dengan membuat persembahan secara bersemuka dan menyambung hampir di mana-mana sahaja dengan studio mudah alih saya,” katanya.

Lee sangat teruja kerana bakat Malaysia diiktiraf dengan baik sebagai standard antarabangsa, seperti yang terbukti dengan persembahannya di kapal pesiar seperti Viking Cruises dan Laluan Pelayaran Norway selepas sekatan perjalanan COVID-19 ditarik balik.

Baca Lagi | Ahli silap mata Malaysia Andrew Lee mengorak langkah di Amerika

“Kadang-kadang perkara yang paling menakutkan bukanlah kekurangan peluang tetapi kesanggupan kita untuk mengambil peluang dan meletakkan diri kita di luar sana. Jangan risau tentang orang yang akan mengkritik anda, pilih untuk fokus pada harapan anda sendiri daripada ketakutan anda,” kata pengurus Lee, Cindy Teh, yang juga rakan kongsi rancangannya selama enam tahun.

Petikan ini adalah peringatan yang berterusan dan menerima mantra ini, Lee sudah mempunyai tempahan berbaris hingga tahun depan di kapal pesiar yang belayar di pantai AS, Alaska, Mexico, Amerika Selatan dan Asia.

Read Previous

Zii Jia merayu kepada BAM

Read Next

Najib mahu Penasihat Ratu dari UK mempertikaikan rayuan SRC

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here