The Malaysia Post

Video Seks Penyerang FC Seoul Hwang Ui-jo Tersebar

Hwang Ui-jo, penyerang FC Seoul, menghadapi kontroversi setelah gambar eksplisit dari telefon pintarnya yang didakwa dicuri dan disiarkan dalam talian. Hwang mengeluarkan kenyataan hari ini melalui firma guaman Jeongsol, menyangkal dakwaan bahawa dia telah merakam video seks secara haram.

Kritikan Hwang terhadap Dakwaan tersebut

Dalam kenyataannya, Hwang menegaskan bahawa dia tidak melanggar undang-undang dan mengkritik dakwaan tersebut sebagai tidak berasas.

Identiti Penyebar Video Tidak Diketahui

Dia juga menyatakan ketidaktahuannya tentang identiti orang yang menyebarkan siaran tersebut, menggambarkannya sebagai seorang penjenayah yang memfitnah dan mengancamnya dengan menggunakan video kehidupan peribadinya.

Baca lagi | Jordan Henderson dari Liverpool dinamakan Pemain Bolasepak Terbaik England

Kisah Mengenai Hubungan Singkat Hwang

Seorang individu yang tidak dikenali telah berkongsi siaran Instagram yang mengkritik Hwang atas dakwaan merakam video seks dan menyimpannya di telefonnya. Individu tersebut mengklaim pernah bertemu dengan Hwang sebelumnya dan mengungkapkan kisah tentang hubungan singkat Hwang dengan wanita-wanita, serta menyatakan bahawa ada ramai lagi mangsa yang mungkin terlibat dengan selebriti lain.

Penyebaran Video yang Meragukan

Individu tersebut juga menyebarkan video yang menunjukkan orang yang menyerupai Hwang bersama seorang wanita, tetapi wajah mereka tidak kelihatan. Meskipun siaran asal dan video tersebut telah dipadamkan, pihak yang merakamnya mencuba menjualnya dalam talian. Selain itu, Hwang menerima beberapa mesej Instagram dari pengguna lain yang mengancam untuk mendedahkan butiran tentang kehidupan peribadinya.

Tindakan Undang-Undang Hwang Ui-jo

Hwang telah mengambil tindakan undang-undang dengan memfailkan saman terhadap individu yang dituduh menyebarkan khabar angin mengenai video seks tersebut. Dia juga menyatakan niatnya untuk berkerjasama sepenuhnya dengan siasatan dan meminta hukuman yang adil kepada penyebar awal dan pihak yang menyebabkan kerugian selepas itu. Hwang menyatakan bahawa dia akan menyelesaikan kes ini dengan bantuan firma guamannya dengan cara yang cepat dan adil.

Baca lagi | Manchester United Mengumumkan Perjanjian Dengan Chelsea Untuk Membawa Pulang Mason Mount

Kejadian Kehilangan Telefon Bimbit Hwang Ui-jo

Sebelum ini, Hwang telah kehilangan telefon bimbitnya pada 4 November tahun lalu semasa bermain untuk Olympiacos di Greece. Sejak bulan lalu, dia menerima pelbagai mesej ugutan dari individu yang tidak dikenali, yang mengancam untuk menyebarkan video tersebut.

Profil Hwang Ui-jo sebagai Penyerang Veteran

Hwang adalah seorang penyerang veteran yang telah mewakili negaranya dalam 56 perlawanan dan bergabung dengan FC Seoul sejak Februari setelah dipinjamkan dari kelab Liga Perdana Nottingham Forest.

Read Previous

Pelakon Oscar Alan Arkin Meninggal Dunia pada Usia 89

Read Next

UMNO Terperangkap Dalam Kegelapan – Khairy Jamaluddin

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.