The Malaysia Post

Venice mendapat dos demam Harry Styles

Peminat menjadi liar kerana kedatangan bintang muzik Harry Styles di Venice hari ini, tetapi sebarang perbincangan tentang kontroversi mengenai filemnya Don’t Worry Darling telah ditutup dengan cepat.

Kehadiran lelaki berusia 28 tahun itu dalam filem itu — distopia tentang komuniti yang kelihatan sempurna dengan rahsia gelap — telah memastikan internet dibanjiri gosip yang tidak berasas.

Dakwaan bahawa bintang utama filem itu, Florence Pugh, berselisih dengan pengarah Olivia Wilde berhubung hubungannya dengan Styles telah dinafikan tetapi terus mengekalkan lidahnya.

Dan terdapat lagi kerisauan apabila Pugh gagal hadir untuk sidang akhbar filem itu di Venice – walaupun dia sepatutnya berjalan di atas karpet merah untuk tayangan perdana lewat hari ini.

Wilde jelas berpuas hati dengan khabar angin itu.

“Bagi semua gosip tabloid yang tidak berkesudahan dan semua kebisingan di luar sana, internet memberi suapan sendiri, saya rasa tidak perlu menyumbang, saya fikir ia cukup berkhasiat,” kata Wilde kepada pemberita.

Pugh, yang memegang watak sebagai suri rumah yang bertekad untuk mendedahkan rahsia masyarakat, dilaporkan lewat ke Venice kerana dia menjalani penggambaran Dune: Part Two di Hungary.

“Florence adalah satu kekuatan dan kami sangat bersyukur kerana dia dapat melakukannya malam ini walaupun dalam produksi di Dune,” kata Wilde.

“Saya tidak dapat mengatakan betapa berbesar hati untuk memiliki dia sebagai peneraju kami.”

‘Sangat bertuah’

Dengan berjuta-juta peminat bergantung pada setiap perkataannya, Styles biasanya berhati-hati.

Ditanya mengenai mengimbangi kerjaya lakonan dan muziknya, Styles berkata dia mendapati mereka “bertentangan dalam banyak cara”.

“Membuat muzik adalah perkara yang sangat peribadi. Terdapat aspek lakonan di mana anda melukis daripada pengalaman, tetapi sebahagian besarnya anda berpura-pura memainkan orang lain. Itulah yang paling saya rasa seronok mengenainya,” katanya.

Dia tidak lama lagi akan turut dilihat dalam My Policeman, mempunyai hubungan seks sejenis yang ghairah pada masa homoseksualiti adalah haram di Britain.

Tetapi Styles tidak komited sama ada lebih banyak lakonan adalah pada masa depannya.

“Saya berasa sangat bertuah kerana saya dapat melakukan sesuatu yang saya suka sebagai pekerjaan dan dapat meneroka perkara ini telah membuatkan saya berasa lebih bertuah,” katanya. “Dari segi masa depan, saya cuba untuk tidak terlalu memikirkannya… satu hari demi satu masa.”

Wilde berkata dia berharap Don’t Worry Darling akan menjana perbincangan tentang kawalan patriarki pada saat yang menjadi perbalahan dalam politik AS.

“Malangnya ia sangat tepat pada masanya tetapi ia juga abadi. Saya tidak fikir akan ada masa apabila idea untuk mengawal tubuh seseorang tidak relevan untuk ditentang, “kata Wilde.

“Kami mahu wanita merasakan mereka didengari dan berasa terinspirasi oleh… jenis revolusioner yang sanggup mengorbankan segala-galanya untuk melakukan apa yang betul,” tambahnya.

“Itulah wira-wira yang saya mahu lihat pada masa ini.”

Read Previous

Nadal dikejutkan dengan Tiafoe di Terbuka AS apabila Swiatek mara ke peringkat lapan terakhir

Read Next

Laporan: Ahli perniagaan Malaysia ‘Fat Leonard’ melarikan diri dari tahanan rumah di San Diego, menjelang hukuman skandal rasuah Tentera Laut AS

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.