The Malaysia Post

Valeree ‘yang terpilih’ untuk Peng Soon

Chan Peng Soon

Credits: badmintonplanet

Pemain muda yang menjanjikan Valeree Siow telah dinamakan sebagai pasangan beregu campuran baharu Chan Peng Soon dan pasangan itu akan membuat penampilan sulung di Terbuka India 2022 di New Delhi dari 11-16 Januari.

“Setakat ini, ya, Valeree akan menjadi pasangan baharu saya dan Terbuka India 2022 akan menjadi kejohanan pertama kami sebagai pasangan beregu campuran.

“Seperti perbincangan dengan pengarah kejurulatihan BAM (Persatuan Badminton Malaysia) Wong Choong Hann baru-baru ini, kami telah memutuskan untuk mencubanya dengan Valeree dan saya harap kami dapat membentuk perkongsian yang baik,” katanya kepada Bernama ketika dihubungi hari ini.

Pada hari Isnin, Peng Soon mengumumkan bahawa dia dan Goh Liu Ying telah memutuskan untuk berpisah selepas perkongsian selama 13 tahun. Kemuncak gandingan panjang pasangan itu ialah memenangi pingat perak beregu campuran di Sukan Olimpik Rio pada 2016.

Ditanya mengapa Valeree “yang terpilih”, Peng Soon berkata pemain kelahiran Perak berusia 19 tahun itu sangat berbakat dan mempunyai potensi besar untuk menjadi pemain yang berjaya.

Mengenai sasarannya untuk Terbuka India, Peng Soon yang berusia 33 tahun berkata mereka tidak menetapkan apa-apa kerana mereka berhasrat untuk menggunakan kejohanan itu sebagai “percubaan” untuk menguji perkongsian mereka.

Baca Lagi | Valeree ‘yang terpilih’ untuk Peng Soon

“Saya belum berlatih dengan Valeree lagi kerana masih menjalani kuarantin selepas pulang dari Bali, Indonesia, Isnin lalu. Saya harap perjalanan baharu ini akan membawa kita jauh tetapi saya percaya ia akan mengambil masa yang agak lama sebelum kita boleh menjalin persefahaman di mahkamah,” tambahnya.

Read Previous

Raikkonen yang akan bersara berkata isteri akan lebih emosi daripada dia

Read Next

Ketua whip GPS menyelar Pakatan, DAP kerana mencetuskan ketegangan kaum

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here