The Malaysia Post

Umno akan mengadakan perhimpunan agung 2021 pada Mac

Perhimpunan Agung Umno 2021 akan berlangsung selama empat hari mulai 16 Mac, kata Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Ahmad Maslan.

Beliau berkata mesyuarat Majlis Tertinggi yang dipengerusikan oleh presiden Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di Menara Dato Onn, di sini malam tadi, memutuskan perhimpunan agung itu akan diadakan secara fizikal dengan kehadiran 14 perwakilan pelbagai sayap dari setiap bahagian.

“Semua perwakilan dari setiap sayap parti akan menghadiri perhimpunan agung masing-masing mengikut SOP (prosedur operasi standard) yang ditetapkan.

“Perasmian Perhimpunan Agung Wanita, Pemuda dan Puteri Umno akan berlangsung pada hari pertama (16 Mac) diikuti perhimpunan agung sayap pada 17 Mac,” katanya dalam satu kenyataan selepas mesyuarat itu.

Ahmad berkata pada 18 Mac, presiden parti akan menyampaikan ucapan dasar dan merasmikan perhimpunan agung, yang akan diteruskan sehingga hari terakhir (19 Mac).

Pada Disember tahun lepas, Umno memutuskan untuk menangguhkan Perhimpunan Agung 2021 yang sepatutnya berlangsung dari 13-15 Jan.

Penangguhan itu berikutan bencana banjir yang melanda banyak kawasan, di mana pemimpin umno akar umbi diminta membantu mangsa banjir.

Ahmad berkata mesyuarat itu juga menyaksikan Majlis Tertinggi berikrar menyokong Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai perdana menteri, dan sokongan itu akan terus diperkukuh.

Baca Lagi | Umno akan mengadakan perhimpunan agung 2021 pada Mac

“Selain itu, Majlis Tertinggi Umno juga memutuskan segala persiapan dibuat bagi memastikan parti itu memenuhi keperluan pengundi berusia 18 tahun dan baharu.

“Pertemuan itu juga mengucapkan terima kasih kepada semua ahli dan pemimpin Umno di semua peringkat yang terlibat sebagai sukarelawan membantu mangsa banjir,” katanya.

Read Previous

Inter menewaskan Juventus dalam Piala Super

Read Next

Liga-M: Piala FA kembali, masa sepak mula berubah

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.